maanantai 27. lokakuuta 2014

Ripaus luksusta vanhaan pesutilaan

Moikka


Tänään esittelen teille uuden kylpyhuoneemme sekä saunan. Kylpyhuone/sauna olivat täysin alkuperäisessä kunnossa kun ostimme asunnon. 

Muistan kun kävimme ensi kertaa katsomassa asuntoa ja katsoimme kylpyhuoneeseen,ajattelin että ei...en koskaan muuta tänne... en vaan pysty.. Tulimme kuitenkin uudestaan katsomaan asuntoa ja aloin katsoa eritavalla kylpyhuoneen tilavuutta, seinien pinta-alaa sekä tutkin, miten voisin toteuttaa kylpyhuoneessa täydellisen remontin.. 


Värimaailmaksi tahdoin valkoisen ja ruskean..


Tässä muutama otos ennen remonttia..

Saunan oviaukko ennen


Kylpyhuone ennen 

Suihkunurkkaus ennen 

Suihkunurkkaus ennen


Okei.. eli retrolta näyttää :) Postitiivista tilassa on se, että tila on suuri.. Muuta positiivista en sitten löytänytkään..          Lattian ja seinien kaakelit olivat likaiset ja vanhat, pesuhuoneen kalusteet, allas, suihku ja hana vanhat.. Eli ihan kaikki revittävä pois.. Ja suunnitteluun uutta.. 


Tässä vielä kuva saunasta ennen remonttia 

Sauna ennen

Saunassa lauteet olivat ahtaat ja kapeat, kiuas ikivanha ja värimaailma tylsä..


Aloitimme purkamisen saunasta.. Revimme kaikki paneelit irti ja se sujuikin ongelmitta. Seuraavana aamuna tuli kylpyhuone urakoitsija, Jukka Harju, ihan huippu tyyppi! Suosittelen lämpimästi, jos etsit urakoitsijaa! 

Purkutyöt aloitettiin ja meteli oli kova seuraavat pari päivää.. 

Seinät revitty auki

Pikkuhiljaa sai lattiaa piikattua irti..lujassa oli..


Seuraavaksi oli suunniteltava ikkuna saunan ja suihkun väliin. Otimme mitat ja aukko saatiin valmiiksi. 


Remontti eteni hyvää vauhtia.. Tilasimme laatat + saumausaineet seiniin ja lattioihin. 

Seuraavaksi haluan antaa muutamia ohjeita kun olet tilaamassa laattoja..

1. Jos valitset laatan, jossa on kuvio, varmista, että myyjä ei laske ainoastaan seinän pinta-alaa johon laatta tulee, vaan kuviokohdistelaatassa on otettava huomioon myös kappalemäärä. Montako laattaa seinälle tulee. '

2. Laske itse useaan kertaan, mikä on seinien kokonaispinta-ala.. 
Kysy myyjältä, joutuessasi tilaamaan lisää laattoja, joudutko maksamaan joka tilauksesta kalliin rahtimaksun ja kuinka kauan lisätoimituksissa kestää.

3. Varmista ulkovalossa, että laatan väri ja saumausaine täsmäävät. Myymälässä oleva valo on pimeä eikä kerro totuutta. Jokaisesta saumausaineesta on pieni mallikappele niin mene ulkovaloon katsomaan, että värit miellyttävät sinua.

4. Varmista, että saumausainetta on riittävästi!! Sitä et voi korvata toisella tuotemerkillä, vaikka se olisi lähellä samaa väriä. Varmista, saako saumausainetta lisää heti vai onko se tilaustavaraa..

Noita asioita ei aina tule otettua huomioon.. Seinät suoristettiin ja veriesristys laitettiin joka puolella ja annettiin kuivua.. 
Lattiaa alettiin laatoittamaan ja tämän jälkeen oli seinien vuoro.. 

Olin valinnut tehoste seinän laataksi 33cm*100cm kokoisen laatan.. Urakoitsijamme näki laatan ja haukkoi henkeä.. Ei ollut ennen laatoittanut niin suurta laattaa.. Kavereillekin kerroin, millaista laattaa olen laittamassa ja moni sanoikin että "millä meinaat saada tuon laatan pysymään seinässä kiinni"..? 
Näin edeltävänä yönä sitten unta, että laatoittaja oli saanut koko seinän laatoitettua ja yhtäkkiä kaikki laatat irtosivat ja menivät sirpaleiksi..
Oli kyllä ahdistava tunne seurata vierestä, että saako kaveri laatat pysymään seinällä... Hyvin on ainakin vielä seinässä pysyneet :)

Seuraavaksi näette lopputuloksen..

 
* Seinissä on valkoiset laatat, kaksi eri valkoista. Lattiassa harmaan-ruskeaa 10*10 laattaa. 
* Kalusteet suunnittelin itse. Piirsin mallit ja tilasimme pesualtaan, allastason, laatikoston ja korkean kaapin Aava Keittiöltä Lintuvuoresta. 
* Kylpuhuoneen kattoa madallettiin. Halusimme himmennettävät valot kattoon ja ostimme Bauhaussista tehokkaat valot, jotka asennettiin pieneen tilaan. 


Sitten sain suunnitella lopullista stailausta.. En halunnut tavallista kylpyhuone peiliä vaan etsin peiliä pitkään.. Kunnes löysin Juustoportin Pentikistä lattialta pienestä nurkasta peilin jota olin etsinyt. 
Sama oli maton kanssa.. Ei kylppärimattoa... Jotain muuta.. Pehmeää jaloille.. Löysin valkoisen todella pehmeän maton Vaasan Askosta. 

Sisustuksen viimeistelee aina pienet kauniit esineet.. 

Löysin mummolan navetasta mummoni vanhan lypsyjakkaran, joka toimii hyvin wc-paperitelineenä.
Korvatopsit ovat piilossa Pentikin korissa. 

 

 Tekokasvit tuovat väriä muuten vaaleaan tilaan.


Lopuksi kuvia valmiista saunastaSaunasta tuli mielestämme kaunis. Värimaailma onnistui juuri niin kuin olimme toivoneet. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin päätän aiheen. 

Olisi ihana lukea mielipiteitänne kuinka mielestänne onnistuimme ja jos sinulla on kysyttävää projektistamme sekä tuotteista joita käytimme niin vastaan mielelläni kysymyksiin. 

Mukavaa illan jatkoa :) 

-Marika-

9 kommenttia:

 1. Aivan ihanalta näyttää :) Sitten joskus, kun meillä on sauna- ja suihkuremontti edessä, niin palkkaa sinut töihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) ehdottomasti autan jos teette remonttia :)

   Poista
 2. Upean harmoninen tunnelma :)

  VastaaPoista
 3. Sattumalta löysin blogiisi ja hyvältä näyttää, niin saunaosasto kuin blogi itsessään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sirpa. Ihanaa kun löysit blogini ja mukavaa jos olet tykännyt siitä :)

   Poista
 4. Hei, aivan upeasti osaat rempata ja sisustaa. Ilo ihastella :)

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Millä olette käsitelleet lauteet ja seinät?
  Tämä on todella kaunis <3,,

  VastaaPoista