maanantai 8. joulukuuta 2014

TV Studion stailaaminen

Tänään esittelen teille kuinka tv-studion stailaaminen toteutetaan. Anopillani on tv-ohjelma, jossa hän haastattelee vieraitaan ja hän pyysi, jos tahtoisin stailata studion uudestaan. Minähän suostuin. Studion stailaaminen oli täysin erilainen projekti kuin "normaalin" huoneen stailaaminen.. Kaikki mitä studioon laitetaan esille täytyy näyttää hyvältä kamerassa. Jokaisella somisteella oli oltava oma paikkansa.. Ennen stailaamista studion seinät olivat mustat ja seinillä oli ruskeita kankaita. Halusin muuttaa värimaailman täysin, koska tunnen anoppini ja hän rakastaa kirkkaita kauniita värejä. Hänellä ei ole koskaan yllään mitään mustaa eikä ruskeaa. Myöskään hänen kotoaan ei löydy kumpaakaan väriä.. Ohjelma on keskusteluohjelma jota hän juontaa ja on tärkeää, että lavastus ja ohjelman juontaja sointuvat keskenään toisiinsa. Seinille valitsin vaaleanpunaisen kankaan. Kangasta on kahta eri sävyä ja tv:ssä se ei erotu niin voimakkaasti kuin kuvissa. Kaksi eri sävyä tuo syvyyttä kuvaan. Kolmanneksi kankaaksi laitoimme kankaan, jossa on koivun oksia kuviona. Kangasta värjättiin valoilla, joten saimme tunnelman luotua yhtenäiseksi. 


Studio on kooltaan todella iso,mutta vain pieni osa näkyy tv:ssä. Ympärillä on monia kameroita joilla ohjelmaa kuvataan. 
Huonekalut pidimme samoina, jotka olivat myös vanhassa studiossa. Stailasimme sohvan ja nojatuolit tyynyillä ja viltillä. Matto sopii myös väriltään taustaan sekä pieni pyöreä pöytä. 


Viherkasveilla saa luotua väriä tunnelmaan

Ikivanha Raamattu on somisteena hyvin kaunis


Kynttilänvalo luo kauniin tunnelman

Kauniit kukat ja kynttilät

Mitä kameran takana sitten tapahtuu..


Kuvamonitorit vierekkäin. Nauhoitusten aikana kaksi miestä seuraa näytöiltä kuvausta ja he antavat ohjeita kameramiehiille ja kertovat, mikä kamera nauhoittaa milläkin hetkellä. 

Äänitarkkailija istuu tämän pöydän takana..


Koko projektia on ollut todella mielenkiintoista seurata ja olen onnellinen kun olen saanut olla mukana. Olen oppinut valtavasti uutta ja toivon, että opin vielä paljon lisää.. Yksi asia jonka opin heti ensimmäisenä kun asettelin somisteita studioon on se, että jos siirrän esim. kukkatelinettä 10cm taaemmas niin kamerassa tuo 10cm näyttää n.metriltä.. Eli on todella tarkkaa, kuinka kaikki esineet asetellaan paikoilleen. Valot kohdistetaan jokaiseen somisteeseen tarkasti ja ilman kohdevalaisinta somiste on täysin pimeä. Studio on niin suuri, että valoja täytyy olla paljon. 


Valaisimia

Ohjelman juontaja Tuula Ketola

Kiitos Tuulalle ja koko tv-tiimille että olen saanut osallistua projektiin. Projekti oli todella mukava toteuttaa ja toivon, että myös tulevaisuudessa pääsen osallistumaan mukaan erilaisiin projekteihin..

Jos haluat käydä katsomassa ohjelmaa, näet tulevana tiistaina TV7:lta klo: 19.30 Koputus ohjelman. 

Marika

1 kommentti: