tiistai 9. joulukuuta 2014

Vierashuoneen muodonmuutos, kuvat ennen ja jälkeen

Huone, josta teimme vierashuoneen, oli aluksi tarkoitus tulla makuuhuoneemme. Huone on suuri ja olisimme halunneet saada sinne mahtumaan viisi isoa vaatekaappia ja sängyn.. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niinkuin piti.. Kun asunto on kahdessa tasossa ja yläkerrassa on pesutilat, menee vesiputket keskeltä asuntoa alhaalta ylös.. Ja tietenkin ne osuivat juuri isompaan makuuhuoneeseen ja keskelle huonetta.. Putket on rakennettu piiloon sellaiseen "koteloon" ja alkuperäisessä asunnossa niiden viereen oli rakennettu vaatekaapistot. Ikäänkuin ne olisi upotettu seinään. Huoneessa oli vain syvennys siinä kohtaa missä vaatekaapit olivat ja sen vuoksi putkien "koteloa" ei aluksi huomannut.. 
Kun pääsimme aloittamaan remontin, ensimmäinen asia jonka halusin tutkia, oli juuri tuo syvennys.. Onnistuisiko sen purkaminen kokonaan... Jos sitä voisi siirtää.. Huomasimme kuitenkin heti, että putkethan sielä oli ja niille ei voisi tehdä yhtään mitään. Ne nousivat suoraan keittiöstä ylös makuuhuoneeseen. Joku ratkaisu oli siis keksittävä.. Ongelma oli siinä, että sänkyä ei saanu asetettua muualle huoneeseen kuin yhteen päätyyn.. Ja siinä tuli tolppa eteen. Toisen olisi täytynyt hypätä sänkyyn ja sitä en halunnut. Jari sanoi kyllä että asia on ok ja että se voisi olla hänen puoli ja ettei se häntä häirinnyt, mutta itse en halunnut koska se olisi näyttänyt tosi hassulta.. Sänky kiinni tolpassa....:) 

Purkaminen 


Purkasimme koko vaatekaapin pois. Sorkkaraudalla sai hakata voimalla, koska mikään osa ei lähtenyt nätisti kokonaisena..
Kaappien syvennys
Kaapin purkamisen jälkeen aloimme poistamaan tapettia. Ja että mikään ei olisi liian helppoa, oli tapettia viisi kerrosta päällekkäin. Meillä oli käytössä todella hyvä "tapetinhöyrystyslaite", jolla lähti loistavasti suuria paloja kerrallaan. Suosittelen käyttämään sellaista jos olet poistamassa isolta alueelta tapetteja.

Lattialla näkyy höyrykone. Vettä vain koneeseen ja johto seinään ja kun höyryä alkaa tulla koneesta, ala silittämään seinää, jolloin tapetti kostuu ja voit vetää seinästä helposti suuria paloja pois. 


Alimmaisena tapettikerroksena oli tämä. Halusin säästää palan muistoksi, koska mielestäni tuo kuvio on kaunis. Muistuttaa Jussi-paitaa :) Voisin kuvitella laittavani samanlaisen tapetin kotiini, jos vain jostain tuollaista löytäisin..

Seuraavaksi purkasimme ikkunan yläpuolelta kapan. Puisen kapan. En voi ymmärtää, miksi molemmissa makuuhuoneissa oli kapat ikkunoiden yläpuolella ja siinä alhaalla verhokiskot.. Ja kappa, joka oli leveää lautaa, oli isoilla ruuveilla kiinni katossa ja saimme ne taisteluiden jälkeen katosta irti sorkkaraudalla ja mukana lähtikin kiva määrä betonia.. Katossa olikin sitten noin kahdeksan isoa koloa kun betonia oli varissut lattialle.. Ei auttanut kun paklata ne muutamaan kertaan, että saimme reiät piilotettua. Jouduimme paklaamaan kahteen kertaan myös seinät, koska ne olivat täynnä reikiä ja erilaisia jälkiä.. Jokaisen paklaamiskerroksen jälkeen katto ja seinät hiottiin ennen seuraavaa kierrosta ja se olikin minun tehtävä.. Se oli varmaan koko remontin likaisin ja pölyisin työtehtävä..


Kapan irrottamisen jälkeen reiät katossa..

Hiomisen mestari :)

Kun seinät ja katto oli paklattu ja hiottu kahteen kertaan, aloitimme maalaamisen. Laitoimme valkoisen pohjamaalin (Siro 2) jokaiselle seinälle ja sen jälkeen oikean maalin. Yksi seinä sai ruskean sävyn ja muut seinät tulivat valkoisiksi. Maalasimme myös katon uusiksi valkoisella maalilla. Katon maalaaminen on todella taito laji. Vielä se, että teimme remonttia heinäkuussa, kun ilmat olivat kuumat ja maali kuivui hetkessä, ei tehnyt seinien ja katon maalaamisesta yhtään helpompaa. Mutta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. (vinkkinä teille, jotka olette maalaamassa isoa pinta-alaa ja epäröit kuinka maalaaminen tulisi tehdä, suosittelen katsomaan youtubesta suomalaisia maalaamisvideoita. Siellä on todella hyviä opetusvideoita maalaamista varten). 

Huoneen käyttötarkoitus

Huoneesta tulisi pukeutumishuoneemme ja samalla vierashuone. Makuuhuoneessamme ei ole lainkaan vaatekaappeja, joten laitoimme suuret vaatekaapit vierashuoneeseen. 


Lopputulos näyttää tältä..
Kaapistot aukeavat painamalla ja niissä on kaunis kohokuvioinen aaltoileva pinta

Sängyn voi levittää vuoteeksi.

Penkki on löytö Vaasan Säde myymälästäSain kivasti jatkettua asunnon värimaailmaa myös vierashuoneeseen ja vaikka en makuuhuonetta tähän huoneeseen saanut, niin olen todella tyytyväinen huoneen lopputulokseen.Kuvat huoneen lopputuloksesta on ottanut Eveliina Heiskari.


Tässä vielä kuva huoneesta ennen remonttia


Mitä olette mieltä tämän huoneen muodonmuutoksesta? 


Marika

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunista! Tulee aina näitä sun postauksia lukiessa sellainen fiilis, että haluan seikkailuretkelle teidän kotiin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Pauliina, ihanasti sanottu. ! Tervetuloa vaan seikkailuretkelle! :) -Marika-

      Poista