tiistai 22. syyskuuta 2015

Ovatko nämä 3 asiaa lastenhuoneessa kielletty?

Tänä päivänä on yleistä, että ostamme vaatteiden lisäksi kotiin huonekaluja ja muita esineitä kirpputoreilta. Kaikki vanha kiehtoo enemmän tai vähemmän ja upeat löydöt kotiin tuottavat meille mielihyvää. Itse kierrän kirpputoreja lähinnä vanhojen huonekalulöytöjen toivossa ja olenkin tehnyt mitä kauneimpia löytöjä. Projektinani on lastenhuoneen sisustus ja olenkin pohtinut muutamia asioita, ovatko ne "sallittuja" / turvallisia lapsenhuoneeseen. 
Ensimmäisenä on mielessä kirpputorilöydöt. Varsinkin huonekalut voivat olla todella vanhoja ja likaisia ja niiden säilytyshistoriasta emme tiedä oikeastaan mitään. Huonekalut voi toki pestä, mutta kuinka puhtaaksi voin saada puisen ikivanhan huonekalun? Olen ymmärtänyt, että lapsi koskee kaikkeen ja jopa maistaa kaikkea. Toinen ajatuksissani pyörivä kysymys. Millaiset kasvit ovat sopivia lastenhuoneessa? Pienen vauvan huoneessa. Viherkasvit eivät juuri tuoksu miltään, mutta miten on ruusut, tulppaanit. Saako lastenhuoneessa olla koristeena oikeita kasveja. Kuinka helposti lapsi voi saada kasveista allergian. Kolmas pohdinta. Ostaessani vauvalle uusia pehmoleluja, tuleeko kaikki nallet ja lelut pestä ennen kuin annan ne pikkuiselle. Oletteko miettineet koskaan asiaa. Lelut ovat tehtaalla jollain likaisella liukuhihnalla, sen jälkeen ne kuljetetaan kauppaan ja kaupassa kukatahansa voi koskea lelua. Lelu ei siis ole kovin puhdas kun sen ostaa kaupasta. 


Älkää ymmärtäkö minua väärin. En ole "hygieniafriikki", mutta tuntuu siltä, että minun on ajateltava tiettyjä asioita jotka voivat vaikuttaa vastasyntyneeseen lapseeni. Puhtaus on minulle tärkeää ja haluan vain parasta tulevalle vauvalleni. Luulen, että kaikki äidit haluavat omalle lapselleen vain parasta. En voi enkä aio kasvattaa lastani pumpulissa, mutta jotain voin kai tehdä, että hänellä olisi puhdas ja turvallinen ympäristö. Haluaisin kuulla teidän ajatuksia asiasta. Kuinka suhtaudutte esittämiini kysymyksiin? Vanhat kirpparilöydöt, kukat/kasvit, pehmolelut..Marika

2 kommenttia:

  1. Minun äitilläni on taipumus bakteerikammoon.. Minä olen lapselleni antanut pehmolelut ilman pesua eikä oo mitään tullut, vastustuskykyhän siitä kasvaa. Tietenkin ihan pienen vauvan kanssa kannattaakin olla varovainen kun suolisto on vielä kovin kehittymätön niin pöpöt iskee kyllä helposti :( tutit ja tuttopullot keitettyyn veteen 5 minuutiksi ennen käyttöönottoa :) muusta en oikeen osaa sanoa.. Maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle ;)

    VastaaPoista
  2. Jos taas on liiankin puhdas niin sitten ei kannata ihmetellä miksi lapset sairastuu koko ajan korvatulehduksiin, virusten aiheuttamiin infektioihin..tms...en ole koskaan pessyt lasten pehmoleluja...juu lapset maistelee yhtä sun toista niin ne on tehnyt sitä aina..likakin on hyvästä..ainoa mitä lapselle tulee opettaa onn käsienpesu..vessareissujen jälkeen..mutta liian hygieeninen ei kannata olla.. :)

    VastaaPoista