maanantai 26. lokakuuta 2015

Raskain stailaus projekti ikinä

Kerroin noin kuukausi sitten, että aloitin stailaamaan tulevaa lastenhuonetta. Tein suuren pohjatyön huonetta varten ja vietin monia iltoja istuen koneen ääressä suunnitellen tulevan pienokaisen huonetta. Lopulta tiesin tasan tarkkaan, millaisen huoneesta haluan. Oli aika aloittaa projekti. Heti projektin alussa sairastuin keuhkoputkentulehdukseen. Olen aiemmin kertonut, että olen raskaana, joten sairastumiseeni suhtauduttiin vakavasti ja vietin kaksi päivää sairaalassa. Olin toista viikkoa sairaslomalla ja töihin palattuani ei yskiminen tahtonut hellittää. Valvoin yöt ja päivät olin todella väsynyt. Töistä kotiuduttuani kaaduin suoraan sänkyyn, eikä sisustaminen tullut kysymykseenkään. Pikku hiljaa alkoi helpottamaan ja lähdimme miehenikanssa Tampereelle, tarkoituksena ostaa vauvalle pakolliset hankinnat. Saimme ostettua lähes kaiken mitä hän tarvitsee ja palasimme tyytyväisinä kotiin. 


Samoihin aikoihin aloin tuntemaan inhottavaa kipua/ väsymystä kävellessäni. Kärsin siis lantion löystymisestä joka vaivaa osaa naisista raskausaikana. 300 metrin kävelymatkan jälkeen ei voinut muuta kuin pysähtyä. Kotona koitin saada tehtyä kotitöitä niin, että toisella kädellä siivosin ja toisella kannattelin vatsaani. Pääsin paremmin liikkumaan kun sain vatsaani nostettua ja tuettua. Yksi sunnuntaivuoro oli liikaa kropalleni. Kävelin töistä autolle päin ja  tunsin kuinka oli vain pakko pysähtyä. Kello oli 22.00 illalla ja seisoin huoltoaseman pihassa toimettomana. Autolle oli 300m matkaa ja mietin että kuinka ikinä pääsen kotiin. Aikani odottelin ja kävelin pari askelta kerralla ja taas pysähdyin. Nyt olen sairaslomalla pari viikkoa töistä, "pakollisella" lepo lomalla. Viikon olen istunut sohvalla ja katsellut kaaosta joka kotonamme vallitsee. Voin kertoa, että kipu jota tunnen kävellessä ei ole mitään verrattuna siihen mitä tunnen päässäni koska en voi tehdä yhtään mitään. En yhtään mitään. Olen täysin riippuvainen miehestäni jos haluan siivota kotonamme ja hän ei normaalina ihmisenä juuri välitä siivoamisesta :)


Olen saanut hankittua lastenhuoneeseen pieniä yksityiskohtia joista joskus saan luotua kokonaisuuden. 

Pieni lastenkeinu joka maalattiin valkoiseksi

Kattovalaisin ankanhöyhenistä

Pentikin suuri pöytälamppu 

Pöytälamppu on yksi suosikeistani. Meillä on näitä jo kaksi ennestään ja ensimmäinen jonka Tampereen matkalta ostin, oli tämä valaisin. 

Jotain vaaleanpunaista

Viikolla 21 meille sanottiin ultrassa, että tyttö olisi tulossa. Tulos ei kuitenkaan ole 100% varmaa, joten mieheni on varma asiasta vasta kun pikkuinen on maailmassa. :) Olen uskaltanut ostaa vain pari vaaleanpunaista esinettä. Tämän tyynyn ja pienen nallen. 
Haluan lastenhuoneeseen myös jotain vihreää joten ostin kauniin rahapuun joka tuo väriä ja eloa huoneeseen.Ruusuihin rakastuneena lastenhuoneessa tulee olemaan lähes aina kauniita ruusuja. (Niin pitkään kun sisustus on minun päätettävissä). :)Olen myös tilannut yhden lipaston lastenhuoneeseen johon saan vauvan vaatteet mahtumaan. Sen lisäksi on yksi projekti suunnitteilla jonka toteutan heinäseipäistä kunhan vaan saan jonkun avuksi sitä toteuttamaan. Tässä pieniä paloja tulevasta lastenhuoneesta. Kuten huomaatte, ei pitkällä olla ja projekti on ollut käynnissä jo pari kuukautta. Ajatelkaa, remontoimme koko asuntomme 2,5 kk:dessa... Tätä projektia on tehty lähes yhtä kauan ja ei olla edes puoleen väliin päästy. Ehkä tähän pätee lause: "hiljaa hyvä tulee"

Marika

1 kommentti:

  1. Marika, toivon sulle jaksamista kipusi kanssa. Koeta ottaa rauhallisesti ja ajattele, että tämä on sulle lahjana annettu lepoaika. Kyllä se vauva on tyytyväinen ihan kaikkeen, mitä ehdit tai et ehdi laittaa. Nyt pitää vaan ottaa rennosti ja levätä. yritä tyynnyttää mielesikin siihen. Muistan sinua! <3
    Hellevi

    VastaaPoista