tiistai 27. lokakuuta 2015

Luo tunnelmaa kotiisi

En tiedä onko lukijoissa kotiäitejä, raskaana olevia, sairaslomalaisia tai eläkeläisiä, jotka vietätte tällä hetkellä suuren osan ajastanne omassa kodissanne. Nyt viikon kotona viettäneenä, olen huomannut, että katson kotiamme aivan eri tavalla kuin silloin, kun käyn töissä ja kotiin palattuani ensimmäinen suunta on jääkaapille. On siis ollut enemmän aikaa katsella, haaveilla ja suunnitella omaa kotia. Nettiliikkeet ovat tulleet tutuiksi tässä viikon sisällä. Vielä en ole sortunut tilaamaan mitään, mutta eiköhän sekin toteudu pian. Lapselle on niin syötävän suloisia asioita myytävänä.. 

Koska en ole sairasloman aikana pystynyt muuta kuin pyykkiä pesemään, olen koittanut luoda ympärilleni tunnelmaa ja kauniita yksityiskohtia, että mieleni pysyisi virkeänä. 

Ruusut, eri väriset, piristävät koko kodin ilmettä


Kynttilät ympäri kotia luovat tunnelmaa

Rentoutumishetket.. Kahvi omasta lempimukista ja sisustuslehti. Ystäväni kertoi kerran, että hän ei voi kotona juoda kahvia kuin yhdestä tietystä mukista, joten hänen oli pakko ostaa kaksi samanlaista, jos lempi muki sattuu kahvihetkellä olemaan pesukoneessa, niin toinen mukeista on puhtaana kaapissa. Niin mahtavaa :) Jokaisella pitäisi ollakin ne omat "oudot" asiat, jotka rentouttavat juuri sinut omassa kodissasi. 
Rentoutumisfiilis syntyy myös siten, kun koko perhe voi hyvin ja nauttii kotona olostaan, siksi halusin luoda pientä luksusta myös koirallemme.. Hän rakastaan kaikkea pehmoista, joten mikä parempaa kuin ottaa unet pehmeän lampaantaljan päällä. 


Tunnelman luominen vie vain muutaman sekunnin aikaa.. Suo se itsellesi. Kukkia, kynttilöitä, kahvia, suklaata ja joku hyvä kirja tai lehti. Anna aikaa itsellesi, koska juuri sinä olet sen ansainnut.. 

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti