keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Sisustamalla näin torjut kaamosväsymyksen!

Syksy voi olla pitkä ja pimeä. Illat alkavat hämärtymään viideltä ja kuudelta on jo pimeää. Tätä jatkuu siihen saakka, kunnes ensi lumi laskeutuu maahan. Monet lähtevät pimeyttä pakoon etelään, jossa aurinko paistaa ja valoa riittää vielä pitkälle talveen. Kaikilla ei kuitenkaan ole siihen mahdollisuutta, joten on hyvä keksiä jokin keino, millä saat pidettyä itsesi ja perheesi virkeänä ja "valaistuna" pimeänä vuoden aikana. 
Ratkaisu on kodin stailaaminen valkoisella. Valkoisella värillä on kyky heijastaa valoa, joten se on paras vaihtoehto pimeänä vuodenaikana. Lähes jokainen odottaa ensilumen tuloa. Kun maa täyttyy lumesta, voimme vain ihailla valkoisen lumen kauneutta ja sen tuomaa valoa. Talvella kun maa ja puut ovat lumen peitossa ja aurinko paistaa, lähes jokainen meistä lähtee ulos nauttimaan valosta ja raikkaasta ilmasta. Miksemme toisi samaa lumen väriä kotiimme tuomaan valoa.
Olen stailannut kotiamme jo pitkään valkoisen eri sävyillä. Valkoinen väri kuvastaa puhtautta, iloa, onnellisuutta, avaruutta ja se saa mielen piristymään. Kaikkialla neuvotaan, että ihmisen tulisi saada ainakin puoli tuntia kirkasvalolampun valoa päivittäin poistamaan väsymystä. Mitä jos saisit kunnolla valoa kodissasi sen aikaa kun olet hereillä. Vaikka ulkona olisi pimeää, valot päälle sisällä ja huomaat kuinka valo heijastuu valkoisista huonekaluista ja kankaista tehden valoa kirkkaammaksi! 


Oletteko tienneet, että ruokakin tulisi pimeinä vuoden aikoina tarjoilla valkoisista astioista? Ruoka mitä on tarjolla tulee valkoisista asitioista esiin paremmin ja astian väri jopa vaikuttaa ruoan makuun! Kokeile vaikka.
Meillä keittiönpöytä on tummanruskea, tänään kokeilin laittaa pöytäliinaksi yksivärisen valkoisen liinan ja muutos oli todella suuri! 
Monet kokevat valkoisen värin muistuttavan sairaalaa tai jotain laitosta vastaavaa tilaa. Ajatelkaa mieluummin valkoista onnellisuuden värinä. Talvi on kylmä vuodenaika, mutta puhdas valkoinen lumi on todella kaunista. Häät ovat ihmisellä yksi elämän kohokohdista ja useimmiten morsiamella on valkoisen sävyinen hääpuku! Valkoinen liitetään siis iloon, onneen ja kauniiseen. Voitte sitten keväällä ja kesällä palata tummiin sävyihin kun ulkona on valoisampaa.
Koko kodin ei siis tarvitse olla valkoinen, mutta paljon valkoisia yksityiskohtia antaa avaruutta kotiisi. Jos oman kodin sisustamisella pystymme välttämään syksyn Kaamos-masennuksen, miksi et kokeilisi sitä. Tummat värit voivat olla kauniita, mutta tähän aikaan vuodesta ne saattavat väsyttää ja jopa masentaa sinua tai perhettäsi. Monet ovat sisällä töissä arkisin neljään saakka, puoli viiden aikoihin kotona. Kello on nyt 17.15 ja ulkona on jo pimeää. Jos vietämme pimeässä kodissa loppuillan, olemme taatusti väsyneitä ja ehkä hieman jopa ärtyisiä. 
Valot päälle ja valkoisen sävyjä ympäri kotiasi! Voin melkein luvata, että huomaat muutoksen fiiliksessäsi! 

Onko teillä kokemuksia väreistä? Oletteko huomanneet, että tietyt värit olisivat vaikuttaneet mielialaanne? 

Mukavaa keskiviikkoiltaa kaikille <3


Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti