maanantai 9. helmikuuta 2015

Kasvit tärkeässä roolissa

Kasvit ovat osa kodin sisustusta ja kasveilla saat luotua kodikkuutta, raikkautta ja tunnelmaa. Kasveilla onnistut korostamaan kauniisti värejä sisustuksessa. 
Nykyään kasveja voi asetella oikeastaan mihin vaan huoneessa. Ennen kasveja varten oli erikseen ikkunalaudat, kukkapöydät ja amppelit. Toki niitä on edelleenkin käytössä, mutta nykyään voi kasvin asettaa vapaammin vaikka yöpöydälle tai television viereen.Huonekaluista, tietokoneista ja kankaista vapautuu huoneilmaan erilaisia kemikaaleja. Viherkasvit ovat huoneilman puhdistamisensuhteen tärkeässä roolissa. Eri kasvit suodattavat ilmassa olevia epäpuhtauksia.

Ruukku ei saa viedä huomiota pois kasvista

Toiset viherkasvit saattavat aiheuttaa monille allergiaa. Kasvien maitiaisnesteet mm. itiöt ja siitepöly sekä voimakkaat tuoksut saavat usein allergikot reagoimaan. Pahiten allergiaa aiheuttavat limoviikuna, viirivehka ja saniaiset. 

Kasveja asetellessa oikeille paikoille, on etenkin valaistus huomioitava huolellisesti. Varjoon ei kannata laittaa kasveja, jotka tarvitsevat valoa jatkuvasti tai lämpöpatterin viereen älä laita kasvia, joka nauttii ilmankosteudesta.  

Elävät kasvit luovat tunnelmaa. 

Sisustuksen tyyli huomioidaan usein kasvivalinnoissa. 

Vihreä väri rentouttaa ja rauhoittaa

Keittiössä viihtyvät parhaiten yrtit. 


Olohuoneen ja keittiön pöydälle voit asetella pöytäkoristeeksi kukka-asetelmia. Ruokapöydässä kannataa kattausta suunniteltaessa ottaa huomioon, että kukka-asetelma ei ole liian korkea, koska pöydän äärellä istuvat eivät näe toisiaan. Myös liian voimakkaan tuoksuiset kukat voivat saada vieraat lähtemään nopeasti päänsäryn vuoksi. Harkitse siis huolella mihin sijoitat voimakkaan hajuiset kasvit ja kukka-asetelmat.Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti