maanantai 2. helmikuuta 2015

Miten saavutat unelmien kodin?

Oletko koskaan haaveillut jostain sellaisesta mitä et ole vielä toteuttanut kotisi tyylissä? Tai haaveillut jostain, mitä et voisi ikinä saada..? Millainen olisi sinun unelmien koti?Itselläni on muutamia asioita, joita en tilanpuutteen vuoksi ole pystynyt toteuttamaan ja toinen ratkaiseva tekijä on ollut raha..
Olen aina haaveillut suuresta talosta. Yksi unelma olisi saada iso talo merenrannalta. Talossa olisi suuret ikkunat merelle päin ja huoneet olisivat isot.. Haaveenani on ollut niin suuri makuuhuone, että voisin ostaa ison, pyöreän sängyn, jonka asettaisin huoneen keskelle. 


Kuva lainattu täältä www.luxcasa.fi

Toinen unelma olisi omistaa suuri ja vanha hirsitalo. 


Kuva lainattu täältä  www.mtv.fi

Kaksi siis täysin erilaista unelmaa.. Hirsitalossa on tunnelmaa, mutta merenrantatalo rentouttaa.. Kumpi vaan kelpaisi.. 

Oletteko miettineet omia sisustus unelmianne?  Mitä ette ole vielä toteuttaneet..? Jokaisella on varmasti jonkinlaisia haaveita siitä millaisen talon haluaisi, millainen sijainti ja millainen sisustus.. 
On hyvä haaveilla ja näin asettaa itselle tavoitteita. Unelmia mitä kohti mennä.. Kun menimme naimisiin ostimme pienen kerrostalokolmion. Asunto ei ollut suuri, mutta se oli "oma". (pankin oma). Olimme kumpikin asuneet aiemmin vuokralla ja oma asunto oli sen hetken unelma.. Seuraavaksi aloimme unelmoimaan suuremmasta asunnosta ja haaveena oli löytää koti läheltä keskustaa.. Löysimme unelma asunnon aivan Vaasan ydin keskustasta. Haaveemme toteutui hetkessä.. Pienestä kerrostalo kolmiosta pääsimme muuttamaan suureen ylimmän kerroksen kauniiseen ja valoisaan asuntoon. Olin varma, että siinä tulemme asumaan todella pitkään. Molemmilla oli lyhyt työmatka ja muutenkin joka paikkaan pääsi nopeasti.. 


Kaikki huoneet olivat tilavia ja valoisia. Mutta jotakin puuttui.. Asunnossa ei ollut omaa saunaa, parveketta eikä suurta kylpyhuonetta.. Vaikka koti oli muuten miltei täydellinen, takaraivossa vaivasi aina nuo kolme puuttuvaa asiaa.. Aloimme taas etsiä, jos löytäsimme vihdoin sen unelmien kodin.. Kysyinkin itseltäni tulenko koskaan löytämään kotia johon olen täysin tyytyväinen.. Löysimme parin kk:den etsinnän jälkeen kodin, jonka päätimme remontoida kokonaan. Uudessa kodissamme on piha, parveke, sauna ja tilava kylpyhuone. Koska teimme remontin täysin itse, saimme päättää kaikki materiaalit asuntoon. Koti on siis katosta lattiaan meidän käsialaa ja voinkin sanoa, että se on meidän tämän hetkinen unelmien koti.. 

Jos joskus maltamme luopua tämän hetkisestä kodistamme, luulen, että koti joka veisi mennessään olisi vanha hirsitalo Vaasan kaupungin ulkopuolelta.. Ehkä jonain päivänä. Koskaan ei voi tietää mistä itsemme löydämme.. Vajaat 9 vuotta sitten, en vielä osannut edes haaveilla tämän hetkisestä kodista vaan haaveenamme oli ainoastaan saada ikioma koti.. Maksaa omaa kotia vuokran sijasta.. Kun uskallamme unelmoida, voi unelmamme toteutua.. Jos meillä ei ole minkäänlaisia haaveita tai tavoitteita, on vaikeaa päästä elämässä eteenpäin. Sinulla voi olla unelmia työpaikasta, puolisosta,autosta.. Uskalla myös unelmoida kodista.. Käymme miehenikanssa usein iltakävelyllä sellaisilla asuinalueilla joihin on juuri rakennettu kauniita ja kalliita omakotitaloja. Talot ovat niin kauniita, että välillä tuntuu, etten itse voisi koskaan saada lähellekään mitään niin hienoa.. Koskaan ei voi tietää.. Mitä jos saankin hirsitalon merenrannalta jossa on suuret ikkunat, valoisat huoneet ja sänky keskellä makuuhuonetta.. Älä koskaan sano ei koskaan.. <3 

Unelmat sisustamisessa eivät tarvitse aina olla mitään suuria.. Voit haaveilla tietyistä verhoista, huonekaluista, somisteista tai vaikkapa unelmien tapetista.. Mutta voit haaveilla myös suuresta kartanosta. Jatka etsimistä, suunnittele, haaveile, toteuta.. Älä luovu unelmistasi, kaikki on mahdollista.. Kulje kohti unelmaasi niin olet perillä ennemmin kuin huomaatkaan. ;)


Ihanaa helmikuuta jokaiselle <3

Marika

4 kommenttia:

 1. Moi! Kiva postaus :) Olen itsekin miettinyt näitä aiheita viime aikoina. Tuntuu, että aina on haaveilemassa jostain muusta, missä kullakin hetkellä asuu. Onkohan sitä koskaan tyytyväinen kotiinsa. Ehkäpä?! Jos joskus löytyisi oma koti kullan kallis, jossa haluaa asua peräti vaikka 10 vuotta. Se olisi saavutus meikäläiselle. Haluan kuitenkin lapsille jotain pysyvyyttä ihan kodinkin suhteen. T. Miiku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kommentistasi. Tuo onkin ikuisuus kysymys... missä sitä olisi valmis asumaan pidempään ja milloin tuntuisi siltä, että enää ei tarvitse muuttaa. Ehkä sen sitten tuntee kun se "oikea" koti on osunut kohdalleen. :) Marika

   Poista
 2. Ihana postaus ja ihania haaveita :). Minä haaveilen myös kotijutuista. Haaveilen kylppäri- ja vessarempasta :D. Teillä on muuten aivan mahtava sauna, tosi kivannäköiset valkoiset lauteet :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riikka ja kiitos kommentistasi :) Remonttihaveet on mun mielestä ihania, saa suunitella ja toteuttaa jotain uutta :) Omasta mielestänikin sauna onnistui hyvin. Lauteet rakennettiin itse, niin saatiin laudemalli siten, että koko tila pystyttiin hyödyntämään. Väritkin osuivat hyvin kohdalleen. Aina ei voi olla täysin varma, mikä väri sieltä purkista tulee :) Marika

   Poista