sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Mikä kodin sisustuksessa on nyt IN!

Tuleeko kodin olla muodikas, viimeistelty, hillitty ja täydellisen trendikäs. Jos koet, että haluat stailata kotisi muodikkaasti, kerron sinulle nyt, mikä tällä hetkellä on IN! 

Pastellisävyt
Kauniit pastellivärit tekevät nyt tuloaan. Romanttinen roosa, pinkki, vihreän eri sävyt ja ruosteinen oranssi ovat nyt pinnalla. Harmaan sävy yhdistettynä pastelliväriin on täyden kympin yhdistelmä. Esimerkkinä harmaaksi maalattu seinä ja sitä vasten roosan värinen nojatuoli tai mintunvihreää seinää vasten harmaa sohva. 

Wasa Maisonin myymälästä

Luontoteema
Kukka-aiheiset kankaat ja puulajit ovat nyt suosittuja. Koivu on suosituin ja sitä näkeekin paljon eripuolilla. Verhoissa, tyynynpäällisissä, tapeteissa ja astioissa. Tuo siis luontoaiheisia materiaaleja kotiisi tekstiilien muodossa.
Kasvit ja kukka asetelmat ovat myös pinnalla. Mieluiten vielä niin, että olet itse tehnyt kukka asetelman erilaisista kukista ja kasveista. Esimerkkinä voit yhdistellä erivärisiä tulppaaneita ja lisätä kimppuun puolukan varsia tai koivun oksia. 
Yksittäiset risut maljakoissa ovat myös IN. Yksinkertainen on kaunista. 


Puu
Muodissa on nyt, että huonekalut teetetään mittatilauksena. Käsintehty on arvokkaan näköinen. Enää ei osteta massatuotantoa. Pöydän pinnalla tulee näkyä puunsäikeet kauniisti ja pöytäliinankin voit jättää pois, että puun säikeet tulevat näkyviin kunnolla. Yhä enemmän ja enemmän käsintehty on muotia. Halutaan yksityiskohtaisia huonekaluja ja ainutlaatuisen näköisiä. Kiiltävät pinnat ja lasipöydät ovat nyt poissa muodista. Mattapintaiset ja puu ovat suosiossa. 
Jos omistat takan, anna takkapuiden olla näkyvillä esimerkiksi suuressa pinossa takan vieressä tai edessä. Käsin tehdyt puujakkarat, hyllyt, naulakot tai muut puuaiheiset kannattaa laittaa esille. Puu on todella IN!

Liitutaulumaali
Liitutaulumaalin suosio kasvaa entisestään. Voit maalata seinän, oven, pöydän tai mitä vain maalilla. Sen suosio jatkaa kasvamistaan!

Napit huonekaluissa
Sohvat, nojatuolit ja sängynpäädyt joissa on pieniä nappeja on nyt muodissa. Voit koittaa tehdä sellaisia myös itse. Nyt lisäämään nappeja kankaisiin!Wasa Maisonin myymälästä

Ryppyiset pöytäliinat
Inhoatko silittämistä! Nyt saat helpotusta, pöytäliinat saavat olla rypyssä. Pesun jälkeen anna pöytäliinan kuivua ja jätä se sellaiseksi. Rypyt ovat nyt kauniita ja niillä luodaan kodikkuutta!

Vanhat ryijyt
Uskokaa tai älkää, mutta vanhat seinäryijyt tekevät paluun.. Ryijyä ei ole pakko laittaa seinälle roikkumaan, voit laittaa sen matoksi, sohvan reunalle, penkille tai kääriä suuren tyynyn ympärille. Nyt kaikki etsimään vanhat ryijyt esille. 

Metalli
Kylmät metallivärit, kupari, alumiini ja kromi. Niitä saat sekoitella miten haluat ja yhdistellä miten vain. 

Marmori ja kristalli
Kristalliastiat voit kaivaa esiin kaapeista. Kauniit vanhat kristallit ovat kattauksessa nyt pinnalla. Kristallia yhdistetään nyt moderniin sisustukseen. 
Marmoria voit käyttää tarjoiluastioissa, pienesineissä, laatoissa ja muissa materiaaleissa. Kaikenväriset marmorit ovat pinnalla.


Tarkoitus ei ole, että nuo kaikki yllä olevat vinkit yhdistetään keskenään. Voit poimia sieltä asioita, jotka haluat tuoda esiin omassa kodissasi. Muista kuitenkin, että vääriä valintoja ei ole. Jokaisella on oma tyyli ja niin se tulisi aina olla. Sinun ei tarvitse muuttaa kotiasi sen perusteella mikä on muodissa nyt. Tällä hetkellä muodista on poistunut kiiltävät pintamateriaalit ja mattapintainen on muodissa. Meillä on keittiönkaapin ovet korkeakiiltoista materiaalia, joka on todella kiiltävä, mutta mielessäni ei ole edes käväissyt vaihtoehto, että ovet täytyisi vaihtaa, koska ne eivät ole enää muodissa! Älkää siis tehkö hätäisiä ratkaisuja! Kodin muoti elää yhtä vilkkaasti kuin esimerkiksi vaatteidenmuoti. Kesällä 2014 kun valitsin keittiökaappeihin ovet, korkeakiiltoa oli joka paikassa ja nyt se on pois muodista. Valitse materiaali ja muut somisteet oman mielesi mukaan. Voit aina yhdistellä pieniä muotikikkoja jo valmiiseen sisustukseen. Pienet muotikikat eivät tule yhtä kalliiksi kuin että muokkaisit kotia jatkuvasti sen mukaan, mikä on pinnalla. 

Rentouttavaa sunnuntaita! <3 Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti