lauantai 7. helmikuuta 2015

Välty näiltä sisustusvirheiltä!

Sisustuslehdet ovat pullollaan uusia ideoita, kuinka kodin voi stailata kauniiksi.. Tv:stä tulee erilaisia ohjelmia, mm. kuinka muutetaan huoneen ulkonäköä ja kuinka remontoidaan vanhasta uutta. Harvemmin missään enää kerrotaan suoraan, miten ei ehkä kannata enää kotia stailata.. 
Kerron teille muutamia vinkkejä kuinka voit olla tekemättä virheitä sisustaessasi.


Älä osta liian isoja huonekaluja.
Kun olet ostamassa esimerkiksi uutta sohvaa, muista mitata tarkasti tila, johon sohva on tulossa. Mittaa myös huoneen oviaukko sekä ulko-oven oviaukko. On aika ikävää kun olet ostanut sohvan ja sitä ollaan tuomassa sinulle niin huomaat, että sohva ei mahdu ovesta sisälle..

Peilit ja taulut
Asettaessasi seinälle peiliä tai tauluja, mittaa tarkasti, että peili tulee oikealle korkeudelle. Liian matalalla tai liian korkealla se ei näytä hyvältä. Ja jos asetat kaksi tai kolme taulua vierekkäin, varmista, että ne tulevat samalle korkeudelle. Älä myöskään laita pientä taulua suurelle seinälle.. Suhteuta taulun koko seinän kokoon..



Wc pöntön kansi
Toivottavasti kukaan ei enää vaihda pöntön kanneksi kuviollista kantta.. Meillä oli 9v sitten enkä voi ymmärtää mitä silloin oikein ajattelin.. 

Wc pöntön matto
Pöntön ympärille kiertyvä matto on nykyään out.. Se ei näytä hyvältä.. Jätä siis pöntön ympäristö paljaaksi ja pese pöntön ulkopuolta säännöllisesti niin pönttö näyttää kauniilta. Kaunis ja kiiltävä wcpönttö vaikuttaa wc:n ulkonäköön. 

Johtosekasotku
Piilota kaikki johdot huonekalujen taakse. Kannattaa kiinnittää vaikku nippusiteellä johdot yhteen. Näkyvillä olevat johdot luovat sekaisen tunnelman. 



Liian pieni matto
Usein ostetaan huoneeseen liian pieni matto, jolla supistetaan huoneen kokoa. 

Tyynyvuori
Onko sohvallasi niin paljon tyynyjä, ettei siinä juuri mahdu istumaan, tai onko sängylläsi niin paljon tyynyjä, että menee hetki että keräät ne ennen nukkumaan menoa. Liian monta tyynyä ei näytä hyvältä.



Laavalamput
Välillä vielä näkee jossain laavalamppuja.. Ne oli suosittuja ehkä n. 15vuotta sitten. Jos sinulta vielä löytyy sellainen.. Ehkä voisit luopua siitä pikkuhiljaa? :)



Jääkaappimagneetit
Onko jääkaapin ovesi täynnä magneetteja ja muistilappuja.. Ota magneetit pois, pese jääkaapin ovi ja lupaan, että näyttää paremmalta. Muistiinpanot voisit laittaa vaikka johonkin laatikkoon, josta pakotat itsesi katsomaan tärkeät asiat jokaisena aamuna.. "Paljas" jääkaappi on kauniimpi sellaisenaan. 

Sängynpääty
Onko sängyssäsi päätyä. Sängynpääty on koko makuuhuoneen kiintopiste. Tai sen pitäisi olla. Varmista myös, ettei sängynpäätysi ole kapeampi kuin itse sänky. Päädyn tulisi olla yhtä leveä kuin sänkysi on tai 10cm leveämpi kuin sänky. 

Verhot ja verhotanko
Ostaessasi uusia verhoja, varmista, että verhot eivät ole liian lyhyet. Lyhyet verhot saavat huoneen näyttämään matalammalta. Asenna myös verhotanko tarpeeksi ylös. Se ei haittaa, jos verhot osuvat lattiaan. Itselläni on kaikissa huoneissa verhot lattiaan saakka. Täytyy vain muistaa usein puhdistaa verhot pölystä. 



Kotia on silloin tällöin hyvä päivittää.. Pienillä muutoksilla saa paljon aikaan. Ihanaa lauantai päivää kaikille, ulkona paistaa aurinko joten nyt kaikki ulos! <3


Marika




4 kommenttia:

  1. Hei, laavalamput on tulossa takasin...Niitä myydään jos monissa paikoissa uudestaan modernimpina versioina ;) Hehehe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Johanna ja kiitos kommentista! :) mä oon kauhukseni nähny että niitä on isoissa marketeissa myynnissä ja toivon sydämestäni ettei kaikki osta niitä uudestaan :) niiden uus muotiin tulo on liian nopeesti.. Ehkä 20vuoden päästä ne vois olla siisti juttu mutta nyt jo kun ne on just unohtanu :)

      Poista
  2. Just samaa mietin ku Johanna, että tänään törmäsin taas laavalamppuihin ja niiden paluuseen. 😄 mutta joo en ajatellu ostaa moista härpäkettä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jaana. Kiitos kommentista :) saas nähdä kuinka suosituiksi noi laavalamput nyt tulee! Aika uskomatonta.

      Poista