tiistai 23. kesäkuuta 2015

Onko näillä vaikutusta sinuun?

Oletko koskaan pohtinut sitä, mitkä ovat ne tekijät, jotka vaikuttavat juuri sinun ajatusmaailmaasi positiivisella tavalla? Jokainen joka rakastaa sisustamista saa vaikutteita omiin ideoihin ja toteutuksiin jostain. Oletko miettinyt koskaan, mistä itse saat eniten vaikutteita ja mikä tai mitkä vaikuttavat eniten sinuun ja ajatusmaailmaasi. 



Myyjän mielipide

Jos olet huonekaluliikkeessä etsimässä uutta ruokailuryhmää tai sohvaa kotiinne ja sinulla on muutama vaihtoehto joista et osaa päättää. Vaikuttaako sinuun myyjän mielipide, joka ideoi työkseen päivittäin ja opastaa asiakkaita ostopäätöksissä, vai pystytkö itse valitsemaan oikean huonekalun kotiinne? 



Lehdet

Selaillessasi sisutuslehtiä ja katsellessasi lehden kuvia näet jotain niin kaunista jonka haluat omaan kotiisi! Otatko selvää mistä voit saada tuotteen itsellesi ja kuinka voit toteuttaa lehdessä olevan idean. Vaikuttaako sisustuslehdet ajatusmaailmaasi vai pystytkö selailemaan lehden kauniita sisustusvinkkejä huolimatta niitä itsellesi?



Tv ohjelmat

Tv:ssä pyörii jatkuvasti erilaisia stailaus sekä remontointi ohjelmia. Katseletko ohjelmia odottaen, että saisit itsellesi vinkkejä vai katsotko ohjelmaa pelkästään ajankuluksi?



Kirjat

Vaikuttavatko sisustuskirjat ajatusmaailmaasi? Luetko koskaan sisustuskirjoja? 



Ystävien kodit

Kyläillessäsi ystävänluona jolla on mitä kaunein näkemäsi koti, näet paljon kauniita yksityiskohtia sekä aivan uuden värimaailman. Tuleeko kylässä sellainen tunne, että haluat äkkiä päästä kotiin suunnittelemaan teille uutta sisustusta, vaihtaa järjestystä ja repiä alas vanhat tapetit ja vaihtaa ne uusiin? Saatko siis vaikutteita ystäviesi kodeista? 



Ikea + muut huonekaluliikkeet

Kun menet esim. Ikeaan ja sielä kierros alkaa yläkerrasta, jossa on stailattu huoneet valmiiksi. Katsotko huonetta kokonaisuudessaan ja haluat juuri samanlaisen huoneen kotiisi? Valitsetko sieltä täältä esineitä, joita yhdistelet päässäsi ja tuot ne kotiinne vai tuntuuko sinusta siltä, että haluat keksiä jotain omaa etkä käytä huoneissa olevia kokonaisuuksia? Koitat etsiä Ikeasta jotain sellaista, joka ei ole esillä jokaisessa mallihuoneessa..



Blogit

Kun lueskelet ja katselet sisustusblogien kuvia, selailetko niitä siksi, että saisit uutta ideaa kotiisi. Et malta odottaa, että suosikki bloggaajasi julkaisee uusia ideoita, joista saat uutta ilmettä omaan kotiisi? Vai luetko blogeja ainoastaan huvin vuoksi, etkä ole löytänyt vielä blogia, joka olisi samaa maata kuin oma kotisi ja juuri sinun tyyliäsi? 



Siinä oli monta kohtaa, joista jokainen pystyy etsimään itselleen uusia stailaus ideoita omaan kotiinsa, mökille tai terassille. Itse pystyn vastaamaan melkein jokaiseen kohtaan kyllä! Ainut mihin vastaan ei, on myyjän mielipide. Olen aika päättäväinen kun lähden etsimään jotain tiettyä kotiini. Jos kamppailen kahden sohvan välillä, pystyn kyllä valitsemaan niistä juuri sen oikean. Lehtiä selailen päivittäin ja imen itseeni uusia ideoita. Tällä hetkellä luen ainoastaan 2-7 vuotta vanhoja lehtiä. Kierrän kirpputorilla etsimässä vanhoja lehtiä, koska olen huomannut, että vanhemmissa lehdissä ei ole lainkaan niin paljoa mainoksia kuin uusissa lehdissä. Lehdessä on enemmän ideoita ja sisältöä. Yritän myös samalla sytyttää uusiksi vanhoja trendejä. Tv-ohjelmia katselen oikeastaan enemmän remontti mielessä. Tykkään katsoa muutos kohteita ja oppia samalla kuinka jokin asia rakennetaan. Sisustus kirjoja lainaan silloin tällöin kirjastosta ja niistä saa kauniita ideoita omaan kotiin. Ystävien luona ihailen persoonallisia yksityiskohtia ja on kiva huomata, kuinka eri asioita on keksitty yhdistellä kauniisti. Ulkomaalaiset blogit ovat tehneet minuun vaikutuksen. Sisustus on niin erilaista ja niin kaunista, että rakastan lueskella heidän blogejaan. 

Uppoutuminen johonkin joka herättää mielenkiinnon ja josta nautit on ihanan turhaa ja niin tärkeää. Tärkeää siksi, että voit heittää aivot narikkaan ja "leijailla" omissa ideoissa ja samalla rentoutua. Etsi siis itsellesi niitä asioita, jotka saavat arkiajatuksesi pois päästäsi ja pääset nauttimaan siitä, mitä rakastat. 


Juhannuksena meidän perhe rentoutui oikein kunnolla. Rentoutuminen jatkuu, koska minulla alkoi ansaittu kesäloma :) 

Marika




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti