sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Tee itse upea naulakko - Katso ohjeet täältä

Viikonloppu on taas vierähtänyt nopeasti ja tuntuu, etten ole ehtinyt olla kotona juuri ollenkaan. Tänään olen hiukan ehtinyt siivoamaan ja sisustamaan kotiamme. Katselin vierashuoneemme lattialla olevia suuria maljakoita, jotka ovat täynnä keräiltyjä viinipullonkorkkeja. Olen keräillyt niitä vuosikaudet ja nyt tuntui siltä, että niistä olisi kiva tehdä jotain kotiin. Aiomme remontoida kesän aikana vaatehuoneen ja olen miettinyt ostavani sinne naulakoita. Päätin kokeilla tehdä itse naulakon ja lopputulos oli aika kiva. 

Rakensimme uuden terassin takapihalle ja meillä on vielä autotallissa vanhat terassiritilät odottamassa kaatopaikalle pääsyä. Kokeilin hioa hiomakoneella laudan pätkän ja katsoa, mikä väri alta paljastuu..

Lankut ennen hiomista

Väri oli aikalailla harmaa

Naulakkoon kiinnitin viinikorkkeja sekä kuovuviinin korkkeja


Sitten oikean kokoiset ruuvit, jotka ovat tarpeeksi pitkiä. Ruuvaa ruuvi porakoneella kiinni  lankun väärältä puolelta. Ruuvaa niin pitkälle, että ruuvi tulee näkyviin lankun oikealta puoleta ja pysäytä siihen. 


Kuvassa näkyy hiotun pinnan värisävy


Sitten pyydä joku kaveriksi jos et saa yksin ruuvattua korkkia kiinni. Saa aika kovaa painaa vastaan, että ruuvi menee tukevasti korkin sisälle. 


Päätä itse kuinka monta korkkia tahdot lautaan/ lankkuun laittaa. Laita ne kuitenkin tasaisin välein niin lopputulos näyttää kauniilta. 

Valmis naulakko
Lankut voi myös maalata. Ensi kerralla kokeilen maalata valkoisella värillä sekä ruskealla, joka on myös saunassamme ja myös terassiin tulevalla värillä. 

Naulakon voit laittaa vaikka eteiseen, vaatehuoneeseen, makuuhuoneeseen, varastoon, vessaan, autotalliin.. Ihan minne vaan. Voit porata sen lankun päistä suoraan seinään kiinni tai laittaa pienet koukut naulakon taakse joilla voit ripustaa naulakon seinään. Voit myös ruuvata kaksi ruuvia lankun päihin takapuolelle ja kietoa ruuvien ympärille pellavanarua, köysinarua tai siimaa joilla saat sen seinälle samalla tavalla kuin taulun. Muistat vaan kiinnittää narun kunnolla kiinni!

Tsemppiä askarteluun. Naulakko oli kiva tehdä. Päätin, että aion tehdä niitä lomalla lisää ja luultavasti alan myös myymään niitä :) Ilmoita minulle jos olet halukas ostamaan sellaisen. 

Mukavaa tulevaa viikkoa <3

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti