tiistai 2. kesäkuuta 2015

Jotain uutta ja jotain vanhaa

Olen vahvasti sitä mieltä, että yksi kuumimmista sisustus trendeistä tällä hetkellä on sekoittaa vanhaa ja uutta. Sekin on taitolaji, että molempia on kokonasuutta ajatellen oikea määrä. Nyt en tarkoita sellaista yhdistelmää, jossa seinään on laitettu uusi tapetti ja uuden tapetin päälle on laitettu 30 naulaa ympäri seinää ja nauloihin on asetettu roikkumaan vanhoja arabian lautasia. Tarkoitan tyyliä, jossa on sekoitettuna vanhoja huonekaluja sekä pienesineitä yhdistettynä nykyaikaiseen moderniin sisustukseen. Lehdet pursuavat kuvia juuri tällaisista trendeistä. 

Kerron teille muutamia omia esimerkkejäni

Erilaiset vanhat tuolit ovat iso hitti. Niitä käytetään pöytinä, kukka-alustoina tai ihan vain koristeina. Monet vanhat tuolit esimerkiksi 1920- luvulta eivät enää kestä istumista, joten ne ovat esillä ainoastaan koristeena. 
Vanhat limsakorit ja muut korit ovat kovassa huudossa. Koreista saa maksaa 15-50€ vähintään tällä hetkellä. Itse löysin upean korin kirpputorilta. Korissa on kiinni kauniisti ruostuneet naulat, jotka tekevät siitä upean kokonaisuuden. Koriin yhdistettynä sopii kauniisti moderni Pentikin valaisin. 


Keittiö on kodin sydän ja sen tulisi olla yksi kodin puhtaimmista huoneista. Puhtaudesta huolimatta, voit asettaa keittiöön pieniä vanhoja esineitä, jotka tekevät keittiöstäsi mielenkiintoisen, kunhan putsaat ne kunnolla :) Itselläni on tämä ikivanha ja ruostunut vaaka joka on kuin piste i:n päälle keittiötasolla. 
Kylpyhuoneemme on remontoitu nykyaikaisilla laatoilla. Halusin tuoda pienillä yksityiskohdilla tilaan ripauksen jotain vanhaa..

Pöydällä on vanha kulunut lyhty

Kylpyhuoneen peilin kehykset ovat kuluneet ja hiukan antiikin näköiset

Muualla kodissamme on myös paljon pieniä yksityiskohtia, joilla olen halunnut luoda tunnelmaa kotiimme. On iso ero, jos kaikki huoneet ja koko kodin tyyli on antiikkia ja vanhanaikaista, sekin on todella kaunista, silloin vain koko talo vaatii saman antiikkisen tunnelman.  Itse rakastan sitä, että saan sekoitella uutta ja vanhaa sopivasti. En tiedä mitään kauniimpaa kun puhutaan sisustamisesta kuin se, että sekoitetaan uutta ja vanhaa juuri oikea määrä. En tarkoita, että kaiken tarvitsee olla maalaisromantiikkaa. Itse pidän siitä, mutta myös muunlaiset vanhat esineet voivat olla kauniita. Esittelin tässä ripauksen oman kodin vanhoista yksityiskohdista. Kuvissa on vain pienen pieni osa, jota kotoamme löytyy. 

Mieheni lapsuus kengät ovat yksi suosikeistani

Ikivanhat lypsyjakkarat ovat kauniita sellaisenaan


Vanhat nuotit sopivat esille monella tavalla

Väitän, että on yksi asia, joka sopii yhteen joka ikisen sisustus tyylin kanssa! RUUSUT! Kunhan löydät vain oikean väri sävyn. Ruusut ovat niin kauniita, että niiden rinnalla kalpenee mikä tahansa sisustus esine. Oletteko te sisustaneet uutta ja vanhaa? Olisi kiva kuulla millainen tyyli juuri sinun kodissasi on? 

Ihanaa aurinkoista päivää kaikille 

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti