sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Puutarhan muodon muutos

Ollaan koko viikonloppu hääräilty pihassa ja päätettiin laittaa takapiha kesäkuntoon. Viime kesänä ehdittiin vähän laittaa pihaamme remontin ohessa. Toukokuussa 2015 teimme terassin valmiiksi ja nyt oli pensaiden ja kukkapenkin vuoro. 

Sain viime kesänä tehtyä pihaan kukkapenkin ja saimme vanhoja kiuas kiviä, joista saimme kauniit reunat kukkapenkkiin. Rikkaruohot on ollut huippunopeassa kasvussa, joten oli aika siistiä koko kukkapenkki.

Kukkapenkki ennen siistimistäJa siistimisen jälkeenÄitini istutti pari kukkaa viime kesänä ja nyt nekin tuli esiin 
Pensaat leikkasimme viime kesänä ja laitoimme punaisen väristä puruseosta pensaiden juureen. Pensaat ovat nyt vuodessa kasvaneet aika lailla ja osa puruseoksesta on maatunut, joten pensaille sai myös tehdä kunnon stailauksen. En tietenkään muistanut ottaa pensaista ennen kuvaa, mutta tässä kuva siistimisen jälkeen. Voin kertoa, että muutos on huomattava!Koiramme viihtyy päivittäin takapihalla ja meillä on pieni aukko takapihan pensaiden välissä, josta pääsemme postilaatikolle ja autotallille. Aukossa on ollut tähän saakka vanha kanaverkko esteenä joten nyt oli aika keksiä jotain muuta. Mieheni päätti rakentaa siihen portin ja siitä tuli tosi upea. 

Aukko ennen 


Rakennusvaihe

Tolpat pystyyn


Portin tekoa
Ja valmis portti
Samalla kun käsittelemme terassin, viimeistelemme myös portin samalla sävyllä. 
Ihanaa kun saimme taas hiukan tehtyä pihaamme. Istutin kukkapenkkiin myös muutamia siemeniä. Tiedän että ajankohta on aika myöhäinen mutta katsotaan kasvaako sieltä jotain :) Enää puuttuu terassin käsittely ja puutarhakalusteet. Sitten saa meidän kesä tulla. Kyllä kaunis piha tekee paljon. On ihan erilainen fiilis istua terassilla, kun piha on siistissä kunnossa. Suosittelen :) Vaikka et ole mikään viherpeukalo niin silti pystyt hiukan fixaamaan itse. 

Marika

6 kommenttia:

 1. Wau, miten paljon olette saaneet aikaiseksi! Hyvältä näyttää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka :) Otettiin oikein asiaksemme ja pistettiin tuulemaan niin aika kivannäköinen piha tuli! :)

   Poista
 2. Aina kateellisena katson, miten jotkut jaksavat ja osaavat laittaa pihoja ja istutuksia untoon. Se kun ei oo koskaan ollut mun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna ja kiitos kommentistasi. :) En itsekään ole koskaan ollut mikään viherpeukalo, mutta nyt kun itsellä on ensimmäistä kertaa oma pieni piha niin on jotenkin erilainen fiilis kun saa tehdä itselle. Opetellaan yhdessä miehenikanssa puutarhan hoitoa ja kun yhdessä tekee niin se on aika hauskaa :)

   Poista
 3. Mitä perennoja ajattelit puhdistettuun penkkiisi laittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piia ja kiitos myös sulle kommentistasi. Ostin viimekesänä Plantagenista kun oli alennuksessa erilaisia kukkien siemeniä ja ostin vaikka mitä :) En ole oikein kukkien asiantuntija joten ostin sellaisia jotka näyttivät paketin kannessa kauniilta :) Niitä istutin pari viikkoa sitten ja innolla odotan mitä sieltä alkaa kasvamaan :) -Marika-

   Poista