perjantai 15. toukokuuta 2015

Kannattaako blogikotia matkia?

Ihana sateinen päivä. Töistä tullessani menin suoraan päiväunille ja herätessäni saunaan. Ihana tapa aloittaa viikonloppu. Nyt istun makuuhuoneessa sängyllä kynttilänvalossa ja kuuntelen sateenropinaa. Voin kertoa että nautin. Joskus, kun alan kirjoittamaan, tarvitsen täydellisen hiljaisuuden, että saan koottua ajatukset. Kun päätän mistä alan kirjoittamaan, piirrän ideakartan pienelle paperille ja sen jälkeen siirrän ne tänne blogiin. 

Otsikon aihe on pyörinyt päässäni jonkin aikaa. Nyt päätin jakaa muutamia ajatuksiani. 

Milloin on hyvä "kopioida" ideoita blogikodeista. 

Kun kodissasi on ongelma kohtia joihin et millään keksi itse ratkaisuja kannattaa etsiä ideoita blogeista. Usein voit löytää suoran vastauksen etsimääsi ongelmaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikki kauniit ja hyvältä näyttävät ideat muiden kodeissa ei välttämättä sovi sinun kotiisi. Jokaisen koti on erilainen, eri kokoinen ja se rakentuu asukkkaan omista persoonallisista tavaroista. Jos olet kopioimassa tiettyä tavaraa tai huonekalua omaan kotiisi, varmista, että se mahtuu kotiisi ja se todella sopii kodin muuhun ympäristöön. Toisen kodissa jokin esine tai huonekalu voi kokonaisuudessaan näyttää todella upealta, mutta omassa kodissasi se ei pääse oikeuksiinsa. Usein jokin tavara tai huonekalu tarvitsee ympärilleen sopivan kokonaisuuden, että se pääsee oikeuksiinsa.. Itselläni on päässä lähes satoja ideoita ja haaveita jotka haluaisin tuoda kotiimme, mutta tilan puutteen vuoksi ne eivät pääsisi kunnolla esiin. Sitten kun minulla on suuri upea hirsitalo niin saatan toteuttaa nekin hankinta unelmat ;) 


Kun löydät jonkun kivan idean kotiisi, muista, että koko kotia ei tarvitse laittaa uusiksi. Olen joskus sattunut kuulemaan kun joku on löytänyt kotiin yhden uuden huonekalun ja sen vuoksi joutunut sisustamaan koko kodin uusiksi. Tottakai näin voi tehdä jos koti kyllästyttää, mutta ehkä halvempikin ratkaisu voisi löytyä. :) Ajattele aina kokonaisuutta kun hankit jotain uutta kotiisi. Mihin ja minkä kanssa se sopii vai sopiiko ollenkaan? Kaupassa tuote voi olla niin kaunis, mutta kotona se ei näytäkään yhtään miltään...

Voin kertoa yhden esimerkin eräästä omasta hankinnastani. Olen vuosikaudet ihaillut veljeni vaimon sisustustyyliä. Hän osaa sisustaa niin uskomattoman kauniisti ja hänellä on mieletön taito luoda yksinkertaisesta todella kaunista. Hänellä on ollut kauan seinällä ja välillä jossain lipaston päällä erikokoisia helmitauluja. Olen ihaillut niitä niin kauan kuin muistan ja aikanaan päätin, että hankin samanlaisen myös omaan kotiini. Etsin ja etsin eikä mistään löytynyt. Mitä kauemmin jouduin etsimään, sitä enemmän halusin helmitaulua. Eräänä päivänä se sitten löytyi ja juuri sellainen kuin olin haaveillut. Olin alkuun todella onnellinen uudesta esineestä, mutta yhtäkkiä havahduin siihen, että se ei sovi sitten minnekään.. Se on ollut meillä jokaisessa huoneessa. Jokaisen lipaston päällä. Missään se ei näytä hyvältä. Ihan uskomatonta. Esine, joka toisen kodissa on niin täydellinen on omassa kodissani... ruma... tai ei niin hieno... Olen jopa miettinyt että myyn sen pois koska pyörii vain tiellä.. Kaikki esineet eivät sovi kaikkien kotiin vaikka ne olisivat kuinka hienoja tahansa.. 


Yksi tärkeä asia jonka haluan tuoda esiin on se,  jos näet jonkun toisen blogissa kuvan/ kuvia ihanasta sisustus ideasta tai mistä ideasta tahansa ja päätät käyttää ideaa itselläsi tai omassa kodissasi. Älä esitä ideaa omanasi. Mielestäni on surullista, jos et voi kertoa, että olet nähnyt idean jollain toisella. Bloggaajien olisi myös tärkeää mainita kirjoituksessaan, jos he ovat jollain toisella nähneet kivan idean ja tuovat idean esiin omassa blogissaan, että idea ei ole hänen oma vaan idea oli hänen mielestään niin upea, että hän halusi jakaa sen omassa blogissaan! Toki maailmassa on miljoonia sisustus ideoita ja luultavasti kaikki on jo keksitty joten en tarkoita sitä, että joudut jatkossa etsimään netistä, onko idea jo toteutettu.  

Eräänä iltana kun stailasin kotiamme ja kokeilin kaikenlaisia ideoita, syntyi päästä idea joka on saanut ihmeellisen paljon huomiota instagramissa.. Kivalta tuntuu, kun ihmiset toiselta puolelta maailmaa kommentoivat kuvaani esimerkiksi sanalla "cool!" jos haluat seurata minua instagramissa,löydät mut nimellä marikaketola

Tästä kuvasta olen saanut paljon palautetta

Viimeinen asia jonka vielä mainitsen on palaute. Kun luet suosikki bloggaajasi blogia ja näet hänen kodissaan jotain sellaista jonka aiot hankkia omaan kotiisi. Hän on keksinyt upean idean josta olet aivan haltioissasi. Anna hänelle palautetta! Et voi uskoa kuinka se lämmittää kirjoittajan sydäntä. Kun itse olen saanut kirjallisesti tai suullisesti palautetta omista kirjoituksistani, olen ollut välillä niin suu auki ja onnesta sekaisin monta päivää koska positiivinen palaute vain tuntuu niin uskomattoman hyvältä!! Laita siis hyvä kiertämään :) Olen opetellut itsekin kommentoimaan ihaniin teksteihin tai kauniisiin kuviin parilla lauseella positiivisia sanoja ja jokaisesta palautteesta olen saanut kiitosta. Eikö mielestäsi ole ihanaa, kun bloggaajat haluavat jakaa ideoitaan juuri sinulle, että sinäkin saisit kodistasi kauniimman ja viihtyisämmän. Kiitä siis suosikki bloggaajaasi kommentoimalla :) 


Ihanaa viikonloppua kaikille <3


Marika

2 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus, paljon hyviä pointteja :).
  Mua olet näillä ihanilla bloggauksilla inspiroinut kukkien ostoon. Ostelen nykyään maljakkoon leikkokukkia piristämään olohuoneen ilmettä. Sulla on aina niin nätisti kukkia kuvissa, joten tuli suoranainen himo käydä hakemassa kukkia maljakkoon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Ihana kuulla, että olen inspiroinut sinua kukkien ostoon :) Ne piristävät kotia ja mieltä. :) Tänään taas täytyy käydä hakemassa tuoreita kukkia kotiin! Ihanaa tulevaa viikkoa sulle :) -Marika

   Poista