tiistai 19. toukokuuta 2015

Remontti tulossa? Katso vinkit avuksesi!

Kevät ja kesä on aikaa, jolloin monet alkavat tekemään remonttia kodissaan. Meillä oli todella laaja remontti viime vuonna kodissamme. Koska emme olleet aikaisemmin tehneet remonttia mieheni kanssa, meillä ei hirveästi ollut tietoa siitä, mitkä aineet olisivat oikeita ja kestäviä erilaisissa tiloissa ja mitkä materiaalit sopivat keskenään yhteen. Haluan kertoa teille muutamista aineista joita käytimme ja jotka osoittautuivat positiivisiksi ja näin uskallan suositella niitä myös muille.

Seinien ollessa huonossa kunnossa niinkuin meillä oli, joudut luultavasti paklaamaan lähes kaikki seinät kokonaan. Meillä seinät olivat täynnä pieniä reikiä, joten ne piti saada täysin tasaiseksi ja sileiksi. Paklasimme kaikki seinät kokonaan kahteen kertaan. Jälki oli todella hyvä kuivumisen jälkeen. 

Käytimme paklaamiseen Presto lf - remonttitasoitettaPaklauksen kuivaessa ja seinien hiottua laitoimme pohjamaalin jokaiseen seinään. Kun maalattavaa pinta-alaa on paljon, menee maalia runsaasti. 

Hyvä ja edullinen pohjamaali jota käytimme on Siro2 pohja-ja kattomaaliPortaat hioimme ja maalasimme kokonaan. Alkuperäisväri oli vaalea puun väri ja halusin portaista valkoiset. Portaissa oli "jarrulistat" jotka poistimme. Niiden alla oli pienet kaiverretut kolot ja ne täytyi saada umpeen. Halusin täysin sileät "askellustasot" vai millä sanalla niitä voisi kutsua :) Saimme vinkin, että todella nopeasti kovettuvaa pakkelia joka sopii täydellisesti juuri tällaisiin ratkaisuihin oli MultiFill-pintatasoiteRappusiin emme laittaneet pohjamaalia vaan maalasimme ne kahteen kertaan Betolux lattiamaalilla. Maali on niin voimakasta ja kovaa, että se kestää rajumpaakin kulumista. Yksi miinus maalissa on - se on todella, todella voimakkaan tuoksuinen! Ei siis kannata asua kodissanne maalauksen aikana jos käytätte tätä maalia. Laitoimme jokaiseen huoneeseen uudet lattialistat ja listat olivat  kauniit koristelistat jotka ovat noin 70mm korkeat. En halunnut missään nimessä naulan jälkiä listoihin vaan laitoimme ne super hyvällä liimalla kiinni. Liima on niin lujaa, että lista täytyy asetella tarkasti paikoilleen ja sitten painaa kiinni. Liima imaisee itsensä todella lujasti kiinni, joten et pysty juuri liikuttelemaan listaa liimaamisen jälkeen. Nyt on listat ollu seinässä kiinni melkein vuoden, eikä mistään kohtaa ole lähtenyt irti. On siis huippu tavaraa! Ja helppo käyttää! 

XtremFix


Tässä oli muutamia vinkkejä avuksi remontteihin. Teen erillisin postauksen pesuhuoneen / saunan maaleista. Jos sinulla on kysyttävää remonttiin liittyen, kysy ihmeessä! Ja jos on toiveita, että kerron jostain remonttiin liittyvästä aiheesta joka on juuri sinulle ajankohtainen, niin laita infoa kommenttiboxiin niin toteutan toiveesi :)

Mukavaa illan jatkoa

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti