maanantai 31. elokuuta 2015

Suomalaisen kodin 10 tunnusmerkkiä

Oletko koskaan ajatellut, mistä suomalaisen kodin voi tunnistaa? 
Meillä on suomessa paljon hienoja asioita joista voimme olla ylpeitä. Maailmalla yksi tunnetuimpia suomalaisia tunnusmerkkejä on sauna. Tiedän, että useimmat suomalaiset jääkiekkoilijat, jotka muuttavat ulkoimaille, rakennuttavat saunan kotiinsa. Vaikka suomalaiset muuttavat maailmalle asumaan, kaipaavat he usein jotain täältä suomesta. Salmiakkia ja ruisleipää :) 
Suomalaisen kodin 10 tunnusmerkkiä

* Sauna
* Astiankuivauskaappi
* Kengät eteisessä
* Kahvinkeitin
* Marimekon tuotteet sisustuksessa
* Bidee wc:ssä
* Seinäryijy
*Puu materiaalina kodin sisustuksessa
*Iittalan ja arabian astiat + muumimukit
* Räsymatot


Nämä ovat tunnetuimmat tunnusmerkit suomalaisessa kodissa. Omassa kodissani ei ole räsymattoja, seinäryijyä eikä marimekon tuotteita. Muuten kaikki muut löytyvät. Tuleeko sinulla mieleen muita tunnusmerkkejä, joista suomalainen koti tunnetaan? 

Marika

2 kommenttia:

  1. Ylipäätään eteinen. Sellaista ei aina näe ulkomailla. Minusta taas on hassua, kun marssitaan suoraan olohuoneeseen ja takeille ei ole oikeastaan kunnon paikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos kommentistasi. Olet ihan oikeassa, ulkomailla ulko-ovesta astuttaessa sisään on usein suoraan aula, keittiö tai jokin muu huone. Jenkeissä kun olin käymässä nuorena niin kaikki olivat toisten kodeissa ulkokengät jaloissa. Se oli kyllä erikoista. :) -Marika-

      Poista