maanantai 6. huhtikuuta 2015

Lue millainen BLOGI koukuttaa lukijat?

Bloggaajia on pilvin pimein ja koko ajan syntyy lisää. kilpailu on kovaa niille jotka todella kilpailevat blogin suosiosta. Itse olen blogimaailmassa vielä lapsen kengissä. Kirjoitan intohimostani joka on sisustus ja kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista. Millainen blogikirjoitus saa lukijat ihastumaan, vihastumaan tai rakastumaan sinuun? mitä odotamme kirjoittajilta? 

Käsittelen tässä kolmea eri aluetta: Sisustus, urheilijat ja lifestyle bloggaajat. 

Urheilubloggaajat


Jos luen urheilijan blogia, jaksan lukea kirjoituksen loppuun, jos kirjoittajasta on kuvia itsestään ja hänellä on urheilijan huippu kroppa + tekstin aiheen on oltava kiinnostava. Tykkään lukea heidän haasteistaan, tavoitteistaan ja treenivinkeistä lukiojoille. Kiinnostus lopahtaa heti, jos kirjoittaja dissailee muita kirjoittajia tai urheilijoita! Kaunis, urheilullinen ja itsevarma ja itsensä haastava kirjoittaja vetää lukijoitaan puoleensa! Motivoiva ja muita kannustava kirjoittaja saa itselleen lukijoita, myös se että aiheet eivät keskity pelkästään yhteen osa-alueeseen vaan vaihtelevat tekstit säilyttävät mielenkiinnon. Kun kirjoittaja alkaa olla julkkis, myös hänen elämä kulissin takana alkaa kiinnostaa. Esimerkkinä Aino, aina kun hän kirjoittaa vaikka kodistaan tai koirastaan kiinnostaa se myös lukijoita ja he ihastellen lukevat hänen kirjoituksiaan. Kun olet saavuttanut suuren suosion, voit kirjoittaa mistä haluat..  Näin se menee, kova duuni palkitaan. Mahtavaa vai mitä? :)  Teen aika pitkiä työpäiviä, joten se vie suuren osan päivän ajastani, enkä ehdi juuri lainkaan lukea blogeja vaikka tahtoisin kyllä. Aika jonka tietokoneen äärellä kotona vietän on omien postausten kirjoittaminen ja se viekin toisinaan aika lailla aikaa. Luen kuitenkin päivittäin yhden urheilijan blogia. Kirjoittaja on Vaasalainen Aino Rouhiainen. Hänellä on Indiedayssillä blogi nimeltä Ainon tarinoita treenaamisesta. Kirjoittaja on kaverini ja ihan tajuton urheilija. Hän on jotenkin ihmeellisellä tavalla onnistunut saamaan mut täysin hänen bloginsa lumoihin. Jos päivän aikana töissä on pieni  ruokatauko, luen päivän postauksen siinä ruoasta samalla nautiskellen. Ihmeellistä siinä on se, että näen tyyppiä töissä päivittäin, joten kirjoittaja on minulle tuttu, mutta silti hän on jollain tavalla "salaperäinen" , koska ikinä en voi aavistaa, mistä hän seuraavaksi kirjoittaa. Ehkä se kirjoittamisen idea onkin siinä, että idea voi syntyä mistä vain ja missä vain.. Jos et ole vielä tutustunut Ainon blogiin niin käy lukemassa. Vaikka et olisi urheilullinen, voit saada hyviä vinkkejä ruoanlaittoon. :)

a-rou.indiedays.com/





Lifestyle bloggaajat

En kovin montaa kirjoittajaa tältä alueelta tiedä ja jääkin vähemmälle heidän kirjoitusten lukeminen.  Ehkä innostuisin jos löytäisin kirjoittajan, jolla olisi samanlainen pukeutumistyyli kuin minulla.. Tiedän, että monet joilla on lapsia samaistuvat bloggaajiin, jotka kirjoittavat lapsiperheen arjesta ja saavat ikäänkuin vertaistukea. Näinhän blogimaailma toimii. Etsimme itseämme kiinnostavia aiheita ja imemme itseemme ideoita, ajatuksia ja jopa samaistumme kirjoittajiin. Yksi Lifestyle/ sisustusbloggaaja jonka tiedän on myös Vaasalainen todella kaunis nainen ja hänellä on uskomattoman upea sisustustyyli kodissaan ja hän on tyylikäs uranainen ja vielä äiti! :) Hän on Emma Ruotsala ja krjoittaa blogia nimeltään Pintariipaisuja. Käykää lukemassa Emman blogia. Hän kirjoittaa upeasti elämästään uraäitinä ja blogissa on upeita kuvia hänen pukeutumisestaan, hiustyylistään ja kodistaan. 

pintariipaisuja.blogspot.com/



Sisustusbloggaajat

Tätä kirjoittaessani kävin selailemassa eri sisustusbloggaajien kirjoituksia. Kirjoittajia on paljon erilaisia. Kuten sanoin aiemmin, ajan puutteen vuoksi en ehdi niin paljoa blogikirjoituksia lukea, mutta kun ehdin, odotan kirjoitukselta ideoita, kauniita kuvia ja uusia tyylejä omaan kotiini. Jotkut bloggaajat kirjoittavat päivittäin ja useimmilla heistä kirjoituksessa on yksi kuva ja pari riviä tekstiä. Toisilla on useita todella kauniita kuvia jotka on lainattu netistä ja joita he analysoivat. Toiset kirjoittavat paljon tekstiä ja laittavat loppuun yhden kuvan ja toiset laittavat paljon kuvia eivätkä lainkaan tekstiä. Nyt puhun siis Suomen suosituista bloggaajista!! On innostavaa seurata, kuinka eri tyyleillä he jokainen ovat saaneet paljon lukijoita itselleen. Ihan mieletöntä! Kirjoittajan on siis vain löydettävä oma tyylinsä. Aivan ihana sisustusblogi on tuttavallani Anne Niemisellä, blogin nimi on Kaunis pieni elämä. Rakastan hänen tyyliään ja tapaa kirjoittaa. Tällä hetkellä Anne asuu perheineen Ranskassa ja Anne kirjoittelee heidän elämästään sielä. Terveisiä Annelle jos satut lukemaan. :)

kaunispienielama.blogspot.com/




Uskon, että kun lukija törmää tiettyyn otsikkoon tai valokuvaan he kiinnostuvat ja klikkaavat tekstiä. Ensivaikutelma on tärkeä. Blogista puhuttaessa ensivaikutelman tekee valokuva tai otsikko. Jos se on oikea, saat lukijoita. Jos otsikko ei säväytä ja kuva on sumea niin saattaa olla, että teksti jää lukematta. Jos itse kirjoitan vaaleanpunaisista ruusuista ja julkaisen facebookissa, en millään usko, että miehet ovat juttua ensimmäisenä lukemassa. Mutta jos kirjoitan remonttiin liittyvästä aiheesta, he omaksuvat aiheen ja kurkkaavat, mitä nainen aikoo remontista sanoa :) Jokainen bloggaaja toivoo saavansa enemmän lukijoita ja olemassa on paljon vinkkejä siihen, mitä tekemällä niitä voi saada. Toinen asia on sitten, kuinka kirjoittaja siinä onnistuu.. Kun aloittelin omaa blogiani, sain paljon apua ja vinkkejä muilta bloggaajilta. Ihanat Aino Rouhiainen ja Eveliina Heiskari ovat molemmat auttaneet minua pääsemään alkuun blogini kanssa. Tuki on tärkeää, koska blogi maailma on vieras ja haastava kun sen aloittaa.. Suuri kiitos ihanille naisille avusta silloin alussa ja edelleen. <3 

Eveliinan blogi osoite: todayimunstoppable.fitfashion.fi



Nyt haluaisin kuulla, millainen bloggaaja saa sinut kiinnostumaan? Mitä asioita  sinä odotat blogilta? Mitkä asiat vaikuttavat siihen , että odotat kuin kuuta nousevaa bloggaajan seuraavaa kirjoitusta? Mikä vaikuttaa siihen, että et jaksa lukea kirjoitusta loppuun? 

Mukavaa maanantaita <3


Marika

2 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista sanoista <3 mä tykkään tosi paljon sun tyylistä kirjoittaa, jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma ja ole hyvä, totta joka sana :) Olet inspiroiva uranainen ja äiti <3 -Marika-

      Poista