maanantai 13. huhtikuuta 2015

Päästä sisäinen sisustajasi esiin

Minulla on useita tuttavia ja ystäviä, jotka väittävät, että he eivät osaa sisustaa. Joka kerta kun joku sanoo ääneen, että ei osaa sisustaa eikä tiedä, miten saisi luotua viihtyisän kodin, tiedän mielessäni, että se ei ole totta. Olen niin monesti saanut huomata mennessäni kylään, että he todellakin osaavat sisustaa. Mitä he siis tarkoittavat sillä, että he eivät osaa sisustaa..? Tarkoittavatko he sitä, että oma koti ei ole yhtä kaunis kuin kuvat lehdessä tai yhtä kaunis, kuin jonkun toisen koti. Olen hyvin, hyvin harvoin törmännyt asuntoon, joka ei oikeasti ole kaunis.. Yksi niistä oli rakkaan mieheni vuokra-asunto kun seurustelimme :) Kaverilla oli patja lattialla ja muutenkin kaikki oli vähän sinnepäin.. Nykyään Jarilla on jo tosi hyvä maku, kun olen kertonut hänelle, mistä meidän perhe tykkää ;) 


Älkää aliarvioiko taitojanne, tyyliänne ja sitä mikä tuo oman persoonallisuutesi esiin. Usein kodista voi lukea, millainen henkilö sielä asustaa. Aina ei kuitenkaan ole niin. Viimeksi viikonloppuna kun olin yötä ystäväni luona, minulla oli tietty kuvitelma heidän asunnostaan. Olin nähnyt hiukan kuvia, mutta niiden perusteella, en aavistanut mikä minua odottaa. Henkilö urheilee työkseen, harrastaa urheilua ja elää urheilulle, joten moni muukin varmaan kuvittelee, että koti olisi täynnä kuntoiluvälineitä ja muita urheiluun liittyvää tavaraa täynnä, mutta väärässä olin! Koti oli todella romanttisen lämminhenkinen. Avarat huoneet ja ylimääräistä/ turhaa tavaraa ei ollut missään. Oli ihana mennä heille kun oli jätetty kauniisti pieniä valoja joka huoneeseen päälle. Makuuhuoneessa roikkui Happy Lightsit jotka loivat kauniin tunnelman. Oli ihana huomata, että kiireisellä ihmisellä oli koti jossa oli rauhallinen tunnelma ja jossa ystäväni saa unohtaa arjen kiireet ja käpertyä ison, muhkean sohvan nurkkaan rauhoittumaan.. Koti kertoo asujastaan paljon enemmän kuin mitkään valokuvat. Koti on niin henkilökohtainen paikka, ainakin itselleni, että kodin täytyy olla juuri sellainen, missä on hyvä olla. 


Kun katselet kotiasi, huomaatko ympärilläsi jotain, mikä saa sinut levottomaksi? Vihaiseksi? Ärsyyntyneeksi? Jos vastaus oli kyllä, mikset luopuisi niistä? Hävitä tai laita edes pois näkyviltä kaikki, joka ei miellytä silmää. Jos koet, että koti tarvitsee jotain uutta.. Mieti mitä se on mitä kaipaat..? Maalia, uudet verhot? Sohvan? Millä saisit muutettua kodin viihtyisämmäksi ja millä onnistuisit luomaan rauhallisen tunnelman.


Vaikka tiedän, että osaan sisustaa ja saan aikaan näkyviä muutoksia, on minullakin omat ongelmat sisustamisessa.. Eteisemme on ollut kohta vuoden ilman kattovalaisinta. En vain kertakaikkiaan ole löytänyt sopivaa joka miellyttäisi silmää. Olohuoneestamme puuttuu pari seinähyllyä, koska en ole löytänyt sopivaa lautaa joka seinälle kelpaisi.. Nämä on pieniä asioita, mutta halusin tuoda esiin, että minullakin on omat haasteeni. En halua ostaa mitään, mikä on ihan ok. Parempi odottaa "sitä oikeaa" kuin ostaa turhaa tavaraa pyörimään nurkkiin. 
Ala mielessäsi rakentamaan pienin askelin muutosta. Älä yritä liikaa, silloin menee hermot. Istu alas, sulje silmät ja päätä, mikä väri tai esine sinua rauhoittaa..


Tuo kivoja yksityiskohtia kotiinne. Anna persoonallisuutesi näkyä. Kaikki esineet eivät ole verrattavissa siihen, millainen itse olet. Meillä esimerkiksi on joka huoneessa suuria peilejä, mutta se ei tarkoita sitä, että peilaamme itseämme paljon vaan peilit valaisevat huoneita ihanasti ja valo on se josta pidämme. 


Hauskat yksityiskohdat kiinnittävät katsojan huomion..


Naiset ostavat usein kukkia kotiin tuomaan piristystä ja kukkienkin perusteella pystyt päättelemään mikä värimaailma kotiinne sopii. Itse ostin viime talvena violetit tulppaanit ja ne eivät sopineet kotonamme sitten yhtään mihinkään. Väri riiteli kaiken kanssa mitä meiltä löytyy. Kukkien avulla sinulle voi selvitä mikä värimaailma ei todellakaan ole kotianne varten. Meille ei sovi violetti minkään sävyisenä.. Kukat ovat aika edullinen tapa löytää oikea värimaailma kotiin. Tuo kotiinne erivärisiä kukkia ja vertaile kuinka niiden väri tulee asunnossanne esiin. Huomaat nopeasti mikä väri toimii ja mikä ei. 

Kaunis väri, mutta ei sovi miedän kotiin

Keltainen on meidän kotiin tervetullut väri

Huomaatko kuinka pienillä asioilla olen rakentanut meidän kodin sisustusta. En ole taiteilija, en ole käynyt sisustuskouluja, olen tavallinen tyttö, jonka inotohimo on sisustaa ja joka rakastaa kauniita asioita kodissaan ja ympärillään. Mielikuvitus laukkaamaan niin onnistut varmasti. Ja myös sisustamisessa voi todeta sen, että virheistä oppii. Olen ostanut lähes 100 eri verhot elämäni aikana. Yhteen väliin se oli yleinen vitsi kun ostin kerran viikossa verhot. :) Näin se vain menee, että kaiken oppii kantapään kautta ja kokeilemalla oppii. Vaikka maalaisit väärän värisen seinän niin mitä sitten, maalaa uusi väri siihen päälle.

Päästä sisäinen sisustajasi valloilleen ja nauti lopputuloksesta.. 

Marika

2 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen kirjoitus :). Noi miesten poikamiesboxit ovat kyllä legendaarisia :´D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Riikka ja kiva kuulla jos mielenkiintoinen teksti :) En tuu varmaan koskaan unohtamaan mieheni vuokra-asuntoa :) -Marika-

      Poista