keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Mistä suunnittelu lähtee?

Kerroin aikaisemmin, että olen mukana järjestämässä ystäväni syntymäpäiväjuhlia. Minun vastuullani on pöytien ja muun juhlapaikan koristelu. Näiden juhlien suunnittelu ei ole helpoimmasta päästä, koska kyseessä on mies ja hän on kotoisin Kongosta. Ensimmäinen kysymys jonka häneltä kysyin liittyen juhliin oli, mitä värejä hän haluaa juhlissa olevan. Vastaus oli punaista ja keltaista. Itse olin ajatellut valkoista ja ehkä jotain hempeää keväistä vihreää. :) Punainen on hänen lempivärinsä ja keltainen tuo muiston hänen edesmenneestä äidistään. Näillä väreillä siis mennään. Kun alat suunnittelemaan juhlia, mieti millainen teema juhlissa on. Mikä tulee olemaan värimaailma ja miltä kokonaisuuden tulisi näyttää. Jos kyseessä on isompi tila, pyri pääsemään paikan päälle tutkimaan paikkoja hyvissä ajoin. Järjestämiini juhliin on nyt kaksi viikkoa  aikaa ja olin viikko sitten tarkastamassa tilat. Mittanauha sekä muistiinpanovälineet olivat mukana ja tein muistiin merkintöjä joilla pääsisin eteenpäin. Kirjaa ylös tärkeimmät tiedot joilla pystyt jatkamaan suunnittelua ja kirjoita selvästi, mitä olet mittausvaiheessa ajatellut.En tässä paljasta vielä millaisia koristeita olen aikonut juhliin laittaa, kun juhlat ovat ohitse, laitan tänne kuvia niin näette.  Eilen kävin Vaasan Sinooperi-liikkeessä tutkimassa heidän tarjontaansa ja palvelu jota siellä sain oli jotain aivan uskomatonta. Töissä oli keski-ikäinen nainen ja kaikki mitä kysyin ja etsin, hän auttoi minua. Kerroin juhlista joita olen järjestämässä ja hän ihaillen huokaili kuinka suuri kunnia minulla on saada olla mukana. Mietin siinä, että todellakin, mikä kunnia onkaan, kun saan olla mukana toteuttamassa syntymäpäivä / kiitosjuhlaa. Miksi juhlat ovat myös kiitosjuhlat, se selviää kun esittelen juhlien sankarin. Olin liikkeessä noin puolisen tuntia ja sinä aikana taisin kolmesti sanoa myyjälle että saan niin hyvää palvelua  ja kiitin kovasti kun hän näki suuren vaivan, en ole helppo asiakas siinä mielessä, koska haluan nähdä kaiken mitä tarjolla on. Myyjä hymyillen vastasi, että tämä on juuri sitä mitä hän rakastaa tehdä! Miettikää, niin ystävällinen asiakaspalvelija. Olin yhtä hymyä kun lähdin liikkeestä, kyllä ystävälliset ihmiset saavat vain hymyn kasvoille. 


Kuva Kongosta

Tapasin myös työkaverini tänään jota näen harvemmin ja hän oli lukenut blogistani, että minulla on tällaiset juhlat tulossa. Hänen mies on afrikkalainen ja heillä on kotonaan vaikka kuinka paljon afrikasta tuotuja esineitä ja kankaita ja saan lainata juhliin mitä vain haluan! Voi hyvänen aika, siinä vaiheessa ei voinut kuin kiittää ja olla onnellinen. Hyvä olo tarttuu ja koko illan tein töitä hymyssä suin. 


Kuva Kongosta

Takaisin aiheeseen. Kun sinulla on värit ja mitat ja tieto siitä, mitkä paikat sinä koristelet, mieti miten koristelet. Älä laita liikaa samaa väriä. Minä laitan valkoiset pöytäliinat ja sen päälle punaiset kaitaliinat tuomaan väriä. Aion tuoda Suomen luontoa myös koristeluun mukaan, saan taas mennä retkelle metsään. Mies kiittää, kun varastot, autotalli ja pesuhuone on täynnä risuja ja oksia kuivumassa :) 

Panosta yksityiskohtiin. Minun vastuulla on siis koristella juhlapöydät. Tarkoitus on kun juhlasalia katsoo näkee punaisen sävyjä pöydissä, mutta kun pöydissä istuu, näkee vielä syvemmin, mitä koristeita on käytetty. Tarkoitus olisi, että koristelut näyttäisivät hyvältä läheltä ja kaukaa. Suurin haaste on kun käytän punaisen sävyjä, että tila ei tuo mieleen joulua vaan että se kuvaisi henkilöä, jolle punainen ja keltainen ovat tärkeä osa elämää. 

Voi jos jokainen juhlavieras saisi istua tällaisella tuolilla juhlissa

Varaa suunnittelulle aikaa. Kun sinulla on väri, mitat, teema niin viimeisenä varaa itsellesi aikaa suunnittelun toteutukseen. Jos kyseessä on häät, älä missään nimessä jätä suunnittelua tai toteutusta viimeiseen iltaan. Se luo painetta ja saatat nähdä kaiken eritavalla. Itse kun menin naimisiin, edellisenä iltana olimme koristelemassa juhlapaikkaa ja aloin yhtäkkiä itkeä ja kaduin kaikkia koristeita jotka olimme hankkineet. Koko paikka näytti aivan kamalalta. Eli valmistele koristeita ajoissa jos mahdollista. Kutsut, karkit, kukat, kaikki mitä pitää "askarrella" on hyvä olla ajoissa valmiina. Kun on paljon kesken ja aikaa on vähän, stressi vain pahenee ja jossain vaiheessa saattaa räjähtää. Itse tunnen, että olen parhaimmillani kun on pieni stressi päällä, mutta jos stressi kasvaa en saa mitään tehdyksi. Hanki koristeet ajoissa ja käy ne läpi huolella, että kaikkea on riittävästi. Haluan kertoa vielä yhden ihanan asian jonka ystävä teki minulle. Olen kertonut, että olin koira- ja talovahtina ystäväni luona ja tämä kyseinen ystävä kuuluu Suomen suosituimpiin bloggaajiin. Hän sitten blogissaan kertoi, että kaveri oli siivonnu vähän heidän kotiaan ja hän laittoi  tekstin loppuun linkin tänne mun blogiin. Voitteko uskoa, yli 3000 lukijaa kävi sinä päivänä blogissani!!! Aivan käsittämätön määrä ihmisiä. Olin niin iloinen. :) Kun auttaa muita, saa kaiken tuplana takaisin. Tehkää hyvää ystävillenne niin saatte ihan varmasti kaiken kaksinkertaisena takaisin. <3

Marika

2 kommenttia:

  1. Hei! Onneksi linkkasi, löysin pitkästä aikaa uuden inspiroivan blogin lukulistaani! Kiitos hyvästä blogista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos ihanista sanoistasi. Tuntuu niin hyvältä aina kun saa kuulla että joku tykkää blogistan.i. Toivottavasti pystyn myös jatkossa pitämään blogini inspiroivana. Ystävällisin terveisin Marika

      Poista