maanantai 27. heinäkuuta 2015

Testaa hallitsetko kodin jokaista neliötä?

Kodissamme olen pyrkinyt siihen, että jokaisella tavaralla on ikioma paikkansa. Se helpottaa järjestyksen pysymistä ja nopeuttaa silloin kun on kiire lähteä kotoa koska tiedän, missä mikäkin esine on. Keittiössä meillä ei ole mitään muuta kuin keittiöön kuuluvaa tavaraa. Eteinen on keittiön vieressä, joten kaikki "pikkusälä" on sijoitettu eteiseen. Olohuoneessa on vähiten tavaraa, koska haluan pitää olohuoneen yksinkertaisena ja avarana. 
Yläkertaan mentäessä rappusilla ei ole mitään muuta, kuin yksi kuivakukka-asetelma. Syksyllä usein laitan rappusille lyhtyjä valaisemaan raput, mutta nyt kesällä en ole pitänyt rapuilla mitään. 

Vierashuoneessa on vaatekaappimme ja lähes kaikki vaatteemme. Levitettävän sängyn alla on kaksi todella suurta laatikkoa johon olen saanut tungettua suuren määrän tavaraa, joita en malta viedä ulkovarastoon. 
Makuuhuoneessa ei ole muuta kuin sänky ja somisteet. Huone on todella yksinkertainen. 

Pesuhuoneesta löytyy kaikki sinne kuuluvat tuotteet ja vaatehuoneessa on vuodevaatteet ja muuta pientä tavaraa.. Voinko tämän perusteella sanoa, että tiedän missä kaikki tavaramme sijaitsevat? Voin myöntää, että itselleni on osittainen pakkomielle sen suhteen, että minun on tiedettävä tasan tarkkaan, missä kaikki tavarani ovat. Olen järjestelmällinen ja siisti ihminen, joten eikö ole loogista, että pidän tavaramme järjestyksessä... 

Kesälomani alkoi ja huomasin ottavani rennommin kotona kuin aikoihin. Herätessäni saatoin istua monta tuntia kahvista nauttien ja lehtiä lueskellen. Miehelläni ei ollut lomaa ja usein töihin lähtiessä hän kysyi missä osa hänen tavaroistaan oli? Mulla ei ollut hajuakaan mihin hänen tavaransa oli joutunut. Hänellä on usein vielä tapana kysyä: "Minne sä olet piilottanut mun avaimet?" tai jonkin muun esineen... 99%:sesti osaan vastata hänelle aina, missä mikäkin oli, mutta lomalla en tiennyt mistään mitään :) Tunne oli oudon vapauttava. Päätin ottaa hiukan rennommin sen suhteen, että aina yli huolehdin kaikesta. Jos noin voidaan sanoa. 

Olimme lähdössä Tukholmaan lomalle ja edellisestä käynnistä oli pitkä aika. Olemme reissanneet maailmalla aika paljon ja molemmille tuli muistikatkos : Pitääkö Tukholmaan ottaa passit?! Päätimme ottaa varmuuden vuoksi ne mukaan, ettei matka pääty Turun satamaan. Menin laatikolle jossa passimme ovat ja laatikko oli tyhjä.. MISSÄ MEIDÄN PASSIT OLI? Meillä oli 15min aikaa lähtöön ja passeja ei löytynyt mistään. Mulla ei ollut pienintäkään ajatusta siitä, missä ne voisivat olla. Ei auttanut kun jättää passit kotiin hyvään talteen ja lähteä matkaan. Tässä vaiheessa iski lievä paniikki sen suhteen, että jokin arvokas oli hukassa omassa kodissamme. Mieti mielessäsi, onko normaalia, että jokin on hukassa omassa kodissa? Täytyykö perheen naisen olla selvillä kaikista tavaroista mitä kodissa on? Missä menee raja, että mies huolehtii osasta tavaroitaan? Täytyykö miehen tietää mihin mikäkin kodissa kuuluu ja noudattaa sääntöjä? Itse en ole vielä täysin selvillä omista vastauksistani. 
Sen voin sanoa, että kotiin palattuamme etsin passit välittömästi ja laitoin ne hyvään talteen. Mielestäni tietyillä tavaroilla on suurempi arvo kuin toisilla ja arvokkaimpien tavaroiden täytyy olla käden ulottuvilla ja hyvässä paikassa. Olisi kiva kuulla teidän mielipiteenne asiasta? Hallitsetko sinä kodissasi jokaisen neliön? Osaatko vastata jokaisen tavaran kohdalla, mistä se löytyy? Mitä muita ajatuksia otsikko sinussa herättää? Jos tiedät kodissasi jokaisen tavaran paikan ja osaat silmät kiinni kertoa missä jokin esine on, hallitset täydellisesti kotisi jokaista neliötä! 

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti