tiistai 28. heinäkuuta 2015

Älä anna arjen vallata kotiasi

Lomat alkavat olla monella takanapäin ja töihin palaaminen saattaa tuntua raskaalta. Pitkä pimeä syksy tulossa ja seuraavaan lomaan on ties miten pitkä aika. Muista siis tuoda juuri nyt pientä hemmottelua itsellesi. Älä anna arjen ottaa sinusta otetta. Vaikka olet palannutkin töihin, voit jatkaa samaa tunnetta, jota lomalla tunsit, myös töihin palattuasi.


Kun syötte perheen kesken lounasta, yllätä perheesi/ puolisosi sillä, että laitat keskellä viikkoa kauneimmat astianne pöytään. Ilman mitään erityistä juhlaa. Arkena ei tarvitse syödä arkiastioista. Jos asut yksin, kata itsellesi kauniisti pöytä ja juo maito hienoimmasta lasista jonka omistat! 
Sytytä kynttilät iltaisin palamaan kun istutte tv:n ääressä. Sammuta kattovalaisimet ja pidä valaistus tunnelmallisena. Ollessasi yksin kotona sulje tv ja kuuntele jotain ihanan rauhoittavaa musiikkia. Nauti olostasi.Älä stressaa huomista työpäivää. Elä hetkessä ja ota itsellesi aikaa. Me naiset toivomme usein saavamme lahjaksi kasvo-tai jalkahoidon. Mitä jos tekisit saman itse itsellesi. Laita kasvoillesi naamio, tehohoito hiuksiin ja lakkaa kyntesi. Pieni hemmotteluhetki tekee hyvää keskellä viikkoa. Vaikka lomalla tulikin syötyä hiukan enemmän herkkuja, älä kiellä niitä itseltäsi töihin palattuasi kokonaan. Ei kannata luopua kaikesta hemmottelusta vaikka et olekaan enää lomalla. On ihan ok joskus syödä muutama makeinen tai jäätelö ja lueskella samalla uusinta ostamaasi sisustuslehteä. Saat luvan nauttia! Muistakaa, että arki ei tarvitse näkyä kotona. Pienillä asioilla pystyt luomaan rentouttavaa tunnelmaa kotiisi. Arkena juuri tarvitsemme nautintoa ja jaksamista seuraavaan työpäivään. Tee kodistanne perheellesi rentouttava ympäristö, jossa jokainen saa levätä ja kerätä voimia loppuviikkoa varten. Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti