keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Keittiö kodikkaaksi elintarvikkeilla - Tee se näin!Keittiötä voi stailata myös elintarvikkeilla. Elintarvike pakkaukset eivät ole kauniita esillä ja itse laitankin kaiken lasisiin tai muihin kauniisiin purkkeihin. Pastat, riisit, murot, puurohiutaleet, pähkinät, rusinat ja muut voit kaikki laittaa esille kauniisiin astioihin ja ne luovat ihanaa kodikkuutta keittiöön. Itselläni ei ole keittiössä esillä mitään turhaa tavaraa esillä. Pesuaineet, tiskirätit ja kaikki muu turha on piilossa kaappien takana. 


Taaempana oleva Tee purkki on peltinen ja löytö kirpparilta, pasta ja pienempi tee purkki ovat Pentikin Vanilja mallistoa

Erilaiset pastat ovat meillä esillä useassa erilaisessa purkissa. Meillä kun on miehelleni normaali pastaa ja minulle gluteenitonta, on purkkeja esillä paljon. Teet ja kaakaot olen laittanut myös purkkeihin. 


Kaupasta ostetun basilikan laitoin uuteen multaan jossa se toivon mukaan kasvaa suureksi 


Auringonkukan siemenet ovat kauniita lasiastiassa

Rusinapaketti ei itsessään ole kovin kaunis

Lasikulhossa rusinat näyttävät herkullisilta


Kahvi. Keittiön tärkein elintarvike :) 
Suodatinpussit näyttävät kauniilta korissa
Konetiskitabletit voi laittaa esille lasipurkkiin
Talouspaperitelineenä minulla kaunis Riviera Maisonin teline

Tällaisia ratkaisuja minulla on keittiössäni. Voit siis laittaa esille astioihin mitä tahansa, joka säilyy huoneenlämmössä. Sipuli, valkosipuli, hedelmät ihan mitä vain. Kokeile ihmeessä, saat kivasti väriä keittiöösi ja uutta ilmettä. Poista kaikki elintarvikkeiden omat purkit. Piilota pesuaineet, tiskiharja, tiskirätit. Asettele esille vain kauniita tavaroita. 
Kauniissa, puhtaassa ja hyvin suunnitellussa keittiössä on ihana tehdä ruokaa itselle ja koko perheelle. Kun kaikille tavaroille on oma paikka, on työskentely huomattavasti helpompaa. Jos työskentely tasoja ei ole paljoa, on tärkeää, että turhaa tavaraa ei silloin loju esillä. Järjestä myös kaapit ja laatikot niin, että päivittäisin käytettävät tavarat ovat helposti otettaessa esiin ja muut harvemmin käytettävät ovat ylimmissä kaapeissa. Kun kaapit ja laatikot ovat hyvässä järjestyksessä, keittiötä on helpompi pitää siistinä. Hyvä sääntö on myös se, jos et ole vuoteen käyttänyt jotain esinettä keittiössä, pitääkö se säilyttää? Turhaa tavaraa kertyy jokaiselle meistä matkan varrella ja joskus niistä onkin hyvä luopua. Kaappitilaa on joka taloudessa rajoitetusti ja siivoamisen tekee usein haasteelliseksi juuri se ylimääräinen tavara. Kun osalle tavaroista ei vain löydy sopivaa paikkaa... Nyt siis on hyvä aika tehdä joulusiivous keittiössäsi!! Käy jokaikinen kaappi ja laatikko läpi keittiössäsi. Käy läpi tavarat joita keitiössäsi on ja heitä turhat menemään. Jos löydät jotain, minkä olemassaoloa et ole edes muistanut, heitä se pois. Jos et ole tarvinnut sitä pitkään aikaan, olen varma, ettet tule sitä tarvitsemaan jatkossakaan. Pese hyllytasot ja laatikot raikkaalla tolulla ja järjestä kaapit ja laatikot uudestaan. 

Kun olet saanut "piilossa" olevat tavarat järjestykseen, laita nyt pastat, puurot, myslit, murot, riisit ja muut mitä omistat, kauniisiin lasipurkkeihin esille keittiöösi. Ne tuovat kaunista väriä ja kodikkuutta keittiöösi. 
Saat jouluksi puhtaan ja kauniin keittiön ja jouluruokia on ilo tehdä "uudessa keittiössä". Jos hyvin käy niin ruokakin maistuu paremmalta puhtaassa keittiössä :) 


Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti