maanantai 24. marraskuuta 2014

Milloin sisustaminen on lähtenyt käsistä?


Mitä sisustaminen on? Voiko kuka tahansa sisustaa? Mitä se tarkoittaa? 

Jotkut ystävistäni puhuvat, etteivät he osaa ollenkaan sisustaa ja kun menen käymään heidän kotonaan, löydän usein todella kauniisti stailatun kodin. Miksi he siis sanovat, etteivät he osaa sisustaa. Onko sisustamiselle jokin sääntö, kuinka se tulee tehdä? Mikä on oikea tyyli? Sisustamisella tulee luoda kodikas koti itselle, kumppanille, perheelle. Kodin sisustus tulee olla juuri sielä asuvien henkilöiden tyylinen, missä he viihtyvät ja mikä kuvastaa juuri heitä. Kodin tulee olla paikka, jossa jokainen saa levätä ja heittää aivot narikkaan. 

Kun sisustat kotiasi, älä tee siitä liian vaikeaa. Älä yritä liikaa. Luet sisustuslehtiä ja katselet kuvia muiden kodeista ja yrität luoda saman tunnelman kotiisi joka lehden kuvista välittyy ja vaikka yrität kaikkesi, et saa luotua samaa tunnelmaa omaan kotiisi. Usein kun ihastutaan tiettyyn värimaailmaan, sitä tuodaan huoneeseen helposti liikaa. Ajattele asuasi, jos sinulla on tulipunainen talvitakki, haluatko laittaa punaisen pipon, kaulahuivin sekä hanskat, kaikki samaa väriä? Toivon, että vastasit mielessäsi et.. Sisustamisessa tehdään usein samantyylinen virhe. Huoneeseen tuodaan liikaa samaa väriä ja tällöin se muuttuu "puuromaiseksi". 

Näytän pari esimerkkiä kun sisustaminen on lähtenyt käsistä 

Keltainen 
 Vihreä


Valkoinen 


Kuvat lainattu netistä


Jokaisen kuvan huoneessa on samanlainen "ongelma". Huone on samaa väriä, eikä huoneessa näy kontrasteja.. Huomio ei kiinnity mihinkään vaan tuijotat vain samaa väriä.. Huomaatteko? 
Kun halutaan luoda kontrasteja, täytyy värimaailmat sopia yhteen ja kontrasteja huoneeseen tulee asetella sopivasti. Ei liikaa, eikä liian vähää. Kuvittele ensimmäiseen kuvaan (keltaiseen) valkoinen seinä, huone näyttäisi täysin erilaiselta ja keltainen tulisi esiin kauniisti. Kuvittele vihreässä huoneessa valkoiset verhot ja vaalea matto.. Kuvittele valkoiseen huoneeseen vihreät sohvatyynyt sohvan molempiin päätyihin sekä nojatuolille, nojatuolin takana oleva lamppu vihreäksi ja edessä olevalle pöydälle kauniita vihreän varrellisia kukkia. Pienet kiintopisteet tekevät huoneesta mielenkiintoisen ja huoneeseen astuvan katse vaeltaa paikasta toiseen. Jos huone on vain yhtä väriä, ei katse kiinnity mihinkään, näet vain samaa väriä. 


Näytän nyt malliesimerkkejä huoneista, joissa kiintopisteitä on sopivasti ja niin, että ne tekevät huoneesta mielenkiintoisen


Keltaista on sopivasti jaettu eri puolille huonetta. 


Täydellinen kuva jossa katseen vangitsee seinällä oleva kuva kasvista + pöydällä olevat vihreät esineet. 


Tila on suuri ja valoisa joten turkoosilla saa luotua valkoiseen sävyyn kontrasteja
Kuvat lainattu netistä

Toivottavasti ymmärrätte mitä ajan takaa. Liikaa samaa väriä tekee tilasta puuromaisen, liian vähän väriä/kontrasteja voi jättää huoneen "orvoksi", ikään kuin huone olisi keskeneräinen. Sopiva määrä väriä/kiintopisteitä tekee huoneesta valmiin, kotoisan, tunnelmallisen sekä kiinnostavan..Kokeilemalla löydät sopivan tyylisi ja oikean määrän väriä huoneeseen. Kun ystäväsi astuu huoneeseen ja katse vaeltelee pitkin huonetta ihaillen ja huokaillen, olet onnistunut tehtävässäsi.. Voit huokaista ja hymyillä... :) 

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti