maanantai 17. marraskuuta 2014

Wc:n muodonmuutos -Kuvat ennen ja jälkeen

Moikka

Ihanaa alkanutta viikkoa. Nyt on vuorossa Wc:n esittely. Mistä remontti lähti käyntiin ja millainen on lopputulos. Esittelen remontin työvaiheet ja lopputuloksen. Wc ennen remonttiaOli aika keltainen koko vessa. Huomatkaa lattialla oleva kaakeli on tullut muotiin uudestaan. Jyväskylän asuntomessuilla oli osassa asuntoja laitettu kylpyhuoneeseen juuri tuollainen kuuskanttinen laatta kylpyhuoneen lattialle.


Remontti alkoi.. Jukka Harju teki myös tämän remontin meille. 

Purkaminen eteni vauhdilla vaikka laatat olivat tosi kovaa kiinni seinässä ja lattiassa. Mutta irti lähtivät. Tämän jälkeen seinät piti tasoittaa, koska sementtiä jäi seiniin. 
Seinät oli tasoitettu ja vessa siivottu. Seuraavaksi oli kosteussulun vuoro


Lattiaa piti piikata auki niin, että saatiin lattiakaivo vaihdettua uuteen nykyaikaiseen. 

Kosteussulun kuivettua, oli vuorossa vesieriste. 
Vesieristettä ei tarvinnut laittaa kuin lattialle. Siinä se sai kuivaa pari päivää. 

Kun tila oli kuivunut ja kaikki pohjatyö oli tehty, alkoi vihdoin laatoitus. Lattia laatoitettiin ensin ja tämän jälkeen seinät. 

Noinkin pieneen tilaan halusin valita kauniit laatat. Niinkuin koko asunnossamme on sama tyyli, halusin jotain yhtenäistä myös pesuhuoneen ja wc:n välille. Valitsin seinälaataksi pienoismallin pesuhuoneen tehostelaatasta. 


Alakerran wc:n seinälaatta


Pesuhuoneen tehostelaatta

Lattialaataksi halusin valita ruskean sävyisen. Löysinkin aivan upean värin, laatan nimi oli muistaakseni sand ja ostimme seinälaatat ja lattialaatat Vaasan RTV:stä. Palvelu on sielä aivan huippuluokkaa. 


Lattialaatta
Laattojen lisäksi piti valita vesikiertoinen pyyhekuivain. Alakerran vessaan tuli normaali vesikiertoinen patteri. Yläkerran pesuhuoneeseen tuli käyttöveteen liitetty pyyhekuivain. Joka olikin hankalampi löytää. Käyttöveteen tuleva patteri olikin sitten neljä kertaa kalliimpi kuin vesikiertoinen pyyhekuivain. Mutta pakko oli uudet patterit laitaa, vanhat oli niin heikossa jamassa, että niitä en halunnut enää laittaa. 


Vesikiertoinen pyyhekuivain
Käyttöveteen liitetty pyyhekuivain (pesuhuoneessa)
Valaisin ja wc-pönttö
Olin kahden vaiheilla, ostammeko Idon vai Gustavsbergin pöntön. Aika samanlaisia kaikki mallit olivat ja päädyimme sitten Gustavsbergiin. Tuo nuppi oli niin hieno, että se oli yksi asia joka ratkaisi pöntön mallin :) 
Valaisinta ei ollut helppoa löytää. Pieneen tilaan täytyi saada valoa ja valaisin tulisi seinään kiinni. Peilikaappia en halunnut, joten mitään johtolaatikkoa ei saanut jäädä näkyviin. Vaasan K-raudasta löysimme valaisimen joka valaisee hyvin koko tilan. 

Peili ja allaslaatikostoPesualtaalle + laatikostolle oli erittäin pieni tila. Seinästä ovelle syvyys on alle 50cm ja leveäkään laatikosto ei voi olla, ettei se estä pöntölle pääsyä. Suunnittelin laatikoston itse niin kuin pesuhuoneen laatikostonkin ja teetimme ne mittatilaustyönä Aava Keittiöllä Lintuvuoressa. Palvelu on nopeaa ja jälki on todella hyvää. Materiaalivaihtoehtoja on myös useita joista valita. 


Peilikaappia en siis halunnut, enkä myöskään tavanomaista pesutilaan suunniteltua peiliä. Peilin löysin Vaasan Pentik myymälästä. 

Nyt on kaikki hankinnat tehty ja seuraavaksi näette lopputuloksenMatto löytyi pitkän etsiskelyn jälkeen Askosta
Tällainen muutos tällä kertaa :) Tämäkin huone oli ihana projekti suunnitella ja toteuttaa yhdessä urakoitsijankanssa. 

Jos tarvitset vinkkejä tai muuten on kysyttävää niin vastaan mielelläni.

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti