keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Somisteet ovat kuin asusteet!
Moikka

Tänään ajattelin kertoa teille, kuinka yksinkertaista sisustaminen oikeasti on. 

Sisustaminen on prosessi, joka ei ikinä ole valmis :) Se on kuin muoti, joka muuttuu koko ajan. Välillä joka lehti on täynnä uusia tuotteita ja välillä tuodaan esiin vanhempaa tyyliä. Sisustamisessa on sama sääntö kuin pukeutumisessa: Vähemmän on kaunista. Kun mietit pukeutumista, valitset yleensä asun mikä miellyttää silmääsi ja tuntuu hyvältä päällä. Valitset asusi värin ja mallin mikä juuri sinä hetkenä tuntuu sopivalta. Tämän jälkeen mietit, millaiset asusteet asuusi sopivat: korut, huivi, kengät, laukku, kello ym.. Jokainen tietää, että ehkä ihan kaikkea näistä ei samalla kertaa kannata laittaa ylle, ellei ne kaikki ole todella hillittyjä asusteita. Jos sinulla on liikaa samassa asussa ei se välttämättä näytä kauniilta.. Mikään ei oikein erotu joukosta, koska ylläsi on niin paljon erilaisia asioita, että toiset vievät huomion toisilta. Ymmärrättekö mitä ajan takaa?
Sisustamisessa on aivan sama juttu. Kun olet miettinyt pääkohdat (seinät, lattian, huonekalut), tämän jälkeen haluat somistaa asuntoa. Somisteilla saat huoneeseen eloa ja teet luot tunnelmaa.

Somisteillakin on rajansa. Liika on liikaa. Kuvassa on ihania esineitä, mutta kun niitä on liikaa, näyttää kokonaisuus sekavalta. (kuva lainattu netistä).

Monet kysyvät usein, "miten osata yhdistää monet rakkaat esineet ja miten ne tulisi laittaa esille?" 
Aloita sillä, että päätät mitkä esineet todella sopivat yhteen? Väreiltään, kooltaan. 
Mikä on huoneen pääväri/päävärit ja millaisilla somisteilla haluat luoda huoneeseen tunnelmaa? Itse valitsin asuntoomme pääväriksi ruskean. Siihen on vaikea yhdistää muita värejä. Mutta olen löytänyt kivoja värejä, kuten valkoinen, oranssi ja turkoosi. Käytän myös paljon ruskean eri sävyjä.
Rakastan somisteita ja niitä minulla on ja paljon, mutta yritän laittaa niitä sopivasti esille joka huoneeseen. 
Asettele tavarat lipaston päälle tai hyllylle "balanssiin". 


Kaksi ruskean eri sävyä
                           


Vinkki:

Valkoisen lipaston päälle laita jotain muutakin kuin valkoisia esineitä. Musta lipasto kaipaa väriä ja ehkä valoa. Älä siis tee huonekalusta ja somisteista yhtä kokonaista massaa, vaan anna kauniin huonekalun erottua ja anna somisteiden luoda tunnelmaa. Ensimmäisessä kuvassa meillä on valkoinen lankuista tehty tv taso joka on mielestäni itsessään hyvin kaunis. Jos siinä olisi päällä suuri määrä erilaisia ja erivärisiä somiste-esineitä, ei tv taso pääsisi huoneessa oikeuksiinsa. 


Eteisessä olevan lipaston somistuksessa olen käyttänyt lasia, valoa, ruskean eri sävyjä sekä kasvia. 
Lasi sopii kaikkien kanssa, samoin valo. Nyt kun ulkona on pimeää, rakastan laittaa kodin täyteen kynttilöitä ja valonauhaa. Vaikka ei vielä olekaan joulu, voi valoista nauttia jo nyt. 


Rappusille on ihana asettaa kynttilöitä
   

Meillä on ympäri asuntoa erikokoisia pupuja jotka olen ostanut Pentikistä 


 Kauniin lasimaljakon kanssa voit yhdistää kynttilän

Somisteiden valinta ei siis ole vaikeaa. Sinulla on oma pukeutumistyyli, puet yllesi sen mistä pidät ja mikä miellyttää. Tee samoin sisustamisen kanssa. Älä tee siitä liian vaikeaa, ajattele kokonaisuutta. Laita yllesi useampi asuste samaan aikaan, kaikki mitä alussa luettelin. Katso sitten peilistä ja mieti, minkä voisit jättää pois. Katso nyt kotiasi, esimerkiksi tv tasoasi, onko se täynnä erilaisia tavaroita? Onko jotain mitä  voisit poistaa, mikä ei sovi joukkoon? Huomaat sen kyllä. :)

Paljon ihania esineitä..mutta eikö olekin vähän liikaa? 

Sopiva määrä somisteita

No niin, nyt vaan kaikki somistamaan asuntoanne. 
Käyttäkää mielikuvitustanne...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti