maanantai 10. marraskuuta 2014

Uusi upea keittiömme, kuvat ennen ja jälkeen!

Moikka

Tänään haluan esitellä teille uuden keittiömme jonka olen suunnitellut itse ja olemme toteuttaneet sen myös itse. (Isäni suurella avustuksella) :) 
Asunnon ostaessa keittiö oli siis täysin alkuperäisessä kunnossa, mutta todella siisti. Halusimme silti tehdä siitä oman näköisemme ja laittaa kaikki uusiksi. 

Tässä kuvat keittiöstä ennen remonttia

Kaappien ovet olivat täyspuuta, uuni/hella, tiskikone ja jääkaappi olivat pari vuotta vanhat. Välitason kaakelit olivat keltaista laattaa ja lattialla oli korkkiparketti. Keltainen oli tuo keittiö.. :) 
Uutta keittiötä suunnittelin pitkään ja harkiten. Moneen kertaan piirsin paperille ja suunnittelin, että saisin koko tilan käytettyä hyödyksi. Olimme löytäneet Ikeasta haluamamme keittiön ja tiesin kaappien ja laatikoiden leveydet ja pituudet. Mietin tarkkaan, mitä astioita meillä on ja millaisia kaappeja/laatikoita tulisin tarvitsemaan.
Sain suunnitelman valmiiksi ja kävimme Ikeassa ostamassa keittiön ja kodinkoneet. Kaiken muun paitsi jääkaappia. 

Sitten alkoi purkamisvaihe. Se onkin aina se helpoin ja nopein vaihe. 


Kaunista eikö vain... 


Oli se kyllä karunnäköinen kun saatiin ihan kaikki purettua. Purkamisvaiheessa kovin homma oli saada vanhat laatat toisesta seinästä irti. Seinä oli kipsilevyä, joten seinää irtosi mukana kun saatiin laattaa hakattua irti. Sahasimme sitten lopuksi seinän keskeltä kahtia ja fiksasimme uuden seinän jonka kiinnitimme tukipuihin kiinni ja johon uudet laatat tulisivat. 
Jos siis haluat säästää aikaa ja hermoja, niin suunnittele jokin tuon tyylinen ratkaisu jos vain mahdollista. 
Lattia lähti helposti irti. Korkkiparketti on lattiassa suurina levyinä, joten sen irroittamisessa ei mennyt kauaa. Seinät maalasin valkoisiksi. Vaikka ne eivät kaappien takaa näy, ovat ne siistimmät, jos joskus keittiö vaihdetaan uuteen. 

Sitten saatiin kotiinkuljetuksena keittiö...Miettikää mitkä fiilikset oli kun nämä tuotiin ja jostain pitäisi aloittaa....

Alkuun kuitenkin päästiinAnteeksi näiden remonttivaiheen kuvien laatu, kuvat on otettu puhelimella

Aloimme rakentaa runkoja kaapeille ja samalla täytyi aloittaa tekemään lattiaa, että se saatiin kaappien alle. Ikealta huippu idea oli seiniin kiinnitettävät kiskot. Ei tarvinnut jokaiselle kaapille porata erikseen reikää seinään. Riitti kun kiinnitimme kiskot seinään ylä-ja alakaapeille ja sen jälkeen saimme vain nostaa kaappien rungot kiskoille "roikkumaan". Ihan loistava keksintö! Rungot ja ovet saatiin paikoilleen, kodinkoneet ja vesihana laitettua ja muutenkin keittiö alkoi näyttämään jo pikkuhiljaa siltä mitä olin suunnitellut. 

Vielä oli välitilan laatat valitsematta. Se oli vaikea valinta.. Mulla oli visio mitä halusin, mutta millään ei oikeaa laattaa tullut vastaan.. Halusin jotain mitä en ollut koskaan ennen nähnyt, mutta en vielä tiennyt millaista laattaa edes etsin..

Tässä muutama vaihtoehto jota pyörittelin parisen viikkoa..

Nuo kolme laattaa olivat suosikkini ja pähkäilin mikä niistä sopisi.. Koko ajan tuntui kuitenkin siltä, että näistä mikään ei ole se jota etsin.. 

Kunnes löysin sen oikean!!


Seuraavaksi näette lopputuloksen


Tilasta tuli kauniin vaalea ja valoisa


Mikron suunnittelin "sisälle" kaappiin, ettei se veisi tilaa työskentelytasolta. Yläkaappeihin halusin lasiset vitriiniovet ja kaappeihin sisälle spottivalot. Lasiovet päästävät valon kauniisti esille. Kaapeissa on myös lasihyllyt niin valoa pääsee koko kaappiin. Kaappien alla on myös valonauha ja molemmat valot on asetettu niin, että saan ne päälle yhteisestä pienestä erillisestä katkaisimesta. 


Ikkunalta katsottuna alhaalla on tilava roskiskärry, yläpuolella on tiskikaappi. Seuraavana alhaalla on integroitu tiskikone ja sitten uusi+hella. 


Lopputuloksesta tuli juuri sitä mitä olin suunnitellut ja haaveillut. Koko keittiö projekti sujui ongelmitta ja eteni suunnitelmien mukaan. 

Olisi kiva kuulla mielipiteenne keittiömme muutoksesta. Mitä mieltä olette? Onnistuimmeko toteutuksessa? 
Kuulisin mielelläni myös teidän keittiöremonteistanne. 

Ihanaa sateista päivää kaikille :) 

Marika

2 kommenttia:

 1. Todella valoisa ja kaunis! :)
  Hyvin suunniteltu kyllä.

  Vierastan omissa valinnoissa tuota korkeakiiltoa mutta tuohon se sopii erittäin hyvin. Miksen sitä itsekin valitsisi siis :)

  Teimme pintaremontin omaan keittiöömme; maalautimme ovet valkoisiksi, tapetoimme ja laitoimme välitilaan ikean välitilalevyt. Kaipaisin kuitenkin uusia tasoja vielä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jonna :) Itsekin yllätyin, että valitsin kaapin oviksi tuon korkeakiiltovalkoisen, mutta kun näin sen "livenä" niin ihastuin heti. Ja kun on kapea tila ja valo osuu siihen, niin se avartaa jännästi tilaa.
  Ovien maalauksella saa kyllä paljon aikaan :) Ikeasta saa upeita tasoja ja hinta/laatusuhde on sopiva. :)

  VastaaPoista