sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mikä kirpputoreissa viehättää?

Olin eilen kiertelemässä Vaasan kirpputoreja ja tein samalla pientä tutkimusta.. Molemmat kirpputorit olivat sellaisia, joissa tavarat oli jätetty hyllykköön ja maksu tapahtui kassan kautta. Myyjät eivät itse olleet paikalla myymässä tuotteitaan. Käyn aika usein kiertelemässä kirpputoreja ja tykkään kierrellä niissä vaikka en etsikään mitään erikoista. Eilen silmiini pisti tosi ihmeellinen asia. n.90% hyllyistä oli kauheassa kaaoksessa. Hyllyt näyttivät likaiselta, sekaiselta ja minulla oli tunne, etten halua koskeakaan niihin esineisiin. Näytti siltä, että myyjät ovat tuoneet tavarat myyntiin, mutta eivät ole kertaakaan käyneet siivoamassa hyllyjään. Miksi nähdä kauhea vaiva hinnoittelussa, mutta ei jakseta nähdä vaivaa hyllyn siivoamisessa. Sanokaa jos olen ymmärtänyt väärin, mutta A. kirpputorille viedään tavaraa myyntiin koska siitä halutaan päästä eroon ja B. helppo raha houkuttelee jokaista. MIKSI IHMISET EIVÄT SITTEN HUOLEHDI MYYMISTÄÄN TAVAROISTA?? 

Tässä muutama vinkki jos olet viemässä tavaroitasi myyntiin kirpputorille:

* Pese vaatteet, verhot, tyynyliinat, matot.. Mitä ikinä vietkin myyntiin, 
PESE KAIKKI ENNEN MYYNTIÄ!
* Katso, että tuotteet ovat ehjiä! Kukaan ei halua ostaa rikkinäistä maljakkoa! 
* Pese ja pyyhi maljakot, astiat, koriste-esineet
* Jos viet elokuvia, kirjoja tai cd:itä myyntiin, EI KANNATA VIEDÄ 100 KAPPALETTA KERRALLA!! Kukaan ei jaksa käydä niitä läpi tungoksessa! Vie siis parhaimmat ensin ja pikkuhiljaa loppuviikkoa kohden voit viedä lisää sitä mukaan jos niitä ostetaan. 
* Älä laita hyllyäsi täyteen. Jos koko hylly on täynnä tavaraa ja särkyviä esineitä on sekaisin, kukaan ei uskalla koskea niihin ettei ne vain putoa. Laita siis särkyneet esineet ylimmäiseksi ja varaa jokaiselle tavaralle hyvin tilaa. 
* Laita kaikki särkyvät esineet ja muut pienet arvokkaat tavarat ylhäälle, niin etteivät lapset pysty koskeamaan niihin. Olen seurannut vierestä kuinka lapsi näkee jotain kiinnostavaa, ottaa sen mukaan ja jättää jonnekin mistä löytää jotain vielä kiinnostavampaa..
* Älä laita vaaterekkiä niin täyteen, että vaatteita on vaikea saada katsottua. 
* Jos myyt verhoja, suosittelen laittamaan verhot henkarille roikkumaan ja kiinnittämään ne hakaneuloilla kiinni sivuilta, ettei kukaan avaa niitä. Näin ne pysyvät kauniisti esillä. Voit kirjoittaa lapun roikkumaan jossa kerrot verhojen koon tarkasti. 
* Kirjoita tuotteiden hinnat selvästi. EI KANNATA YLIHINNOITELLA TUOTTEITA! Kukaan ei halua maksaa kirpputorilla liian kallista hintaa! 
Eilen löytyi yksi lampun jalka jossa oli pohjassa hintalappu 5€, se oli siis kaupan hintalappu. Myyjä oli tuonut lampun jalan myyntiin ja kirjoittanut oman hinnan 19€!! 

Kaikki hyllyt eivät olleet sekaisen näköisiä. Muutama hylly oli todella kauniisti järjestelty. Myyjät olivat osanneet laittaa tuotteensa esiin houkuttelevalla tavalla ja minäkin löysin muutaman esineen joita ilman en pystynyt lähtemään kotiin.. :) 

Lypsyjakkara.. Niitä ei ole koskaan liikaa :)
Vanha todella kaunis kukka pöytä 
Yhdessä ne näyttävät aika kivalta 
Ihana sisustuskirja Ajan Patina
Kaunis puinen sydän

Aika kivoja löytöjä tein ja lopputuloksena lähdin tyytyväisenä kotiin. 

Itse vien joka kesä kun on paremmin aikaa, tavaroita kirpputorille myyntiin pariksi viikoksi ja pesen aina kaiken ennen kuin vien ne myyntiin. Hinnoittelen tuotteet selvästi ja käyn joka päivä katsomassa ja siivoamassa hyllyäni. Joskus pari kertaa päivässä. Kun hylly on siisti ja tavaraa on sopivasti, ihmiset kiinnostuvat hyllystäsi enemmän ja ostavat tuotteitasi. Huolehtikaa siis tavaroistanne paremmin ja tehkää hyllyistä houkuttelevia. :)
Minulle ainakin on tärkeää, että kirpputorit säilyisivät vielä pitkään. Nettikirppikset on kovassa huudossa ja moni ostaa tuotteita sitä kautta. Jos kirpputorien maine on likainen, sotkuinen ja tuotteet heikkoja, ei niissä kohta käy enää kukaan. Huolehditaan siis yhdessä, että kirpputorit säilyvät vielä pitkään! :) 

Oletko sinä tehnyt ihania löytöjä kirpputoreilta? Millaisia? :)

Ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille.

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti