maanantai 19. tammikuuta 2015

Onko kotisi liian tylsä? 5 vinkkiä avuksesi!

Kuulen usein kommentin "kotini on liian tylsä, miten saisin siitä kivemman?" 
Jokaisen kodin "tylsyys" ongelma on ratkaistavissa. Voit saada paljon aikaiseksi pienillä muutoksilla.

Tässä viisi vinkkiä tuomaan eloa kotiisi!

1. Värimaailma. 

Oletko muuttaessasi valinnut valkoisen tai muuten vaalean värimaailman seiniin, koska ajattelit, että mitä jos kyllästyt liian räikeisiin väreihin. Vaaleat seinät ovat ok silloin, jos uskallat tuoda väriä esiin muussa sisustuksessa. Mutta jos seinät ja lattiat ovat värittömiä, voi se tehdä kodin tylsän näköiseksi. Uskalla siis tuoda väriä kotiisi. Maaleilla ja tapeteilla voit saada mitä kauneimmat värisävyt. Jos et ole varma mikä väri sopisi, käy katselemassa värikarttoja, löydät varmasti värin, joka miellyttää sinua eniten. 2. Huonekalut

Sopivatko huonekalut keskenään yhteen vai onko kaikki hankittu ajan mittaan sitä mukaan kun joku toinen on halunnut "päästä eroon" jostain huonekalusta ja sinä olet ottanut sen itsellesi? Mieti, jos malttaisit luopua joistain huonekaluista ja hankkisit tilalle samansävyisiä. Ne voivat olla yksinkertaisia ja edullisia vaihtoehtoja, et tarvitse mitään erikoisia saadaksesi kotiisi tyyliä. Edullisilla huonekaluilla voit luoda yhtä kauniin kodin kuin kalliimmilla tuotteilla. Voit myös itse maalata ja kunnostaa huonekaluja, jolloin säästät vielä enemmän rahaa. Kokeile siis vaihtaa edes muutama huonekalu samansävyisiksi niin huomaat, kuinka huone alkaa muuttumaan. 


3. Somisteet

Onko pöytä- ja hyllytasot tyhjät? Tykkäät kun tavaraa ei ole esillä etkä jaksa pyyhkiä pölyjä? Liika tyhjyys voi näyttää tylsältä. Somisteiden ei tarvitse olla värikkäitä eikä huomiota herättäviä. Kauniit esineet ja kasvit tuovat kodikkuutta kivasti.

4. Liikaa tavaraa

Onko kodissasi liikaa tavaraa joka puolella? Se voi helposti aiheuttaa sen, että joka puolella on jonkinlainen kaaos ja mikään tavaroista ei pääse esille tavarapaljouden seasta. Karsi siis tavaroita joita et tarvitse jatkuvasti ja tyhjää tasoja niin, että vain muutamat esineet ovat näkyvillä. Näin tylsän sekava huone muuttuu kauniimmaksi, selkeämmäksi ja jopa puhtaammaksi. Kokeile, aloita yhdestä tasosta ja näet heti eron. Muutama esine pöydällä näyttää kauniimmalta kuin tavaran paljous. 5. Yksityiskohdat

Oletko suunnitellut huonekalujen järjestyksen? Usein olen törmännyt huoneisiin, joissa huonekalut ovat vieri vieressä yhdellä seinällä. Kaikki on ns. pitkässä rivissä. Asettele huonekaluja huoneeseen "tasaisesti" joka puolelle. Suuremmat huoneet ovat paljon vaikeampia sisustaa kuin pienet huoneet. Koita siis hahmottaa huoneen koko ja huonekalujen koko niin, että huonekalut eivät katoa huoneeseen tai että huonekalut eivät tuki huonetta. Luo yksityiskohtia, jotka nousevat esiin henkilön astuessa huoneeseen. Voit luoda yksityiskohtia myös somisteilla ja pienemmillä huonekaluilla. Jakkaroilla, kukkapöydillä tai suuremmilla kasveilla saat muokattua kivoja yksittäiskohtia.  


Yhteenveto

Uskalla tuoda väriä seinille, tee huonekaluista samansävyisiä ja sävyjä jotka sointuvat keskenään yhteen, tuo esiin kauneimmat koriste-esineesi ja poista ympäriltä ylimääräinen tavara, jotta kauneimmat esineesi pääsevät näkyviin. Luo yksityiskohtia kivoilla pienillä taravoilla / somisteilla. Näillä avuilla saat luotua tylsään huoneeseen väriä ja luonnetta. Kokeile ja katso kuinka huone muuttuu! 


Jos pidit tästä kirjoituksesta, kiitän sinua jos kerrot siitä ystävillesi esimerkiksi jakamalla sen facebookissa! 

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti