maanantai 19. tammikuuta 2015

Suomen kaunein koti?

Millainen on Suomen kaunein koti? TV:ssä pyörii ohjelma jossa etsitään Suomen kauneinta kotia. Muutamat ihmiset kiertävät ympäri Suomea katsomassa ihmisten koteja ja lopuksi he päättävät kenellä on Suomessa on kaikkein kaunein koti.. Kuinka sellaisesta voidaan päättää? Kenen mielipide ratkaisee, millainen on Suomen kaunein koti? Juttelin hetki sitten kaverinkanssa aiheesta Asuntomessut ja kerroin, että en ole koskaan käynyt asuntomessuilla. Joka vuosi ostan Deko lehden, jossa tulevan kesän messuasunnot esitellään ja joka vuosi totean, että en halua mennä messuille.. Messuasunnot ovat mielestäni kaukana siitä, millainen on kaunis koti. Asuntoihin on yritetty saada sisällytettyä kaikki trendit, jotka ovat maailmalla pop.. Ei puhuta enää persoonallisesta kodista, vaan siitä, kuka on keksinyt erikoisemman stailauksen. Muistaakseni 2014 vuoden asuntomessuilla oli tehty koti jossa aiheena oli todella näkyvästi James Bond... Miksi koteja ei suunnitella asukkaiden tyylien mukaan? 

Mikä sitten tekee kodista kauniimman kuin muut kodit? Oma mielipiteeni on, että kun kodissa näkyy persoonallisuus, mielikuvitus ja kodikkuus, on koti kaunis. Kauneus on katsojan silmissä. Kodin tulee näyttää juuri siltä miltä sen asukkaat näyttävät. 

Oletteko törmänneet koskaan ajatukseen, kun olette tavanneet jonkun henkilön, teillä on mielessä jo käsitys siitä, miltä hänen kotinsa näyttää ja kun olette saaneet kutsun kylään, mielikuva on kaikkea muuta kuin mitä olit ajatellut? Oletko kuvitellut esimerkiksi, että tapaamasi henkilön kodin täytyy olla kaunis, valoisa, puhdas ja huoliteltu, mutta perille päästyäsi asunto on näyttänyt täysin vastakohdalta kuin olit kuvitellut. Tai toinen ääripää, olet luonut käsityksen sekaisesta, likaisesta ja tunkkaisesta asunnosta, mutta havahtunut huomaamaan, että koti on äärettömän kaunis ja huoliteltu? 

Luodaanko kaunis koti huonekaluilla? 
Vai somisteilla?
Väreillä? Vai millä? Mikä tekee kodista kaikkein kauneimman? Kauniimman kuin kenenkään muun koti?  Mitä olette mieltä? Mikä tekee sinun mielestäsi kodista kauniimman kuin muut kodit? 

Jos pidit tästä kirjoituksesta, olen kiitollinen jos kerrot siitä ystävillesi esimerkiksi facebookissa! 

Marika

2 kommenttia:

  1. Koteja ei voi kauneudessa vertailla. On myös hyvä muistaa, että jollekin se tyhjä trendikäs messukoti on juuri se kaunein ;) Näin se menee! Kaikki on katsojan silmässä. Itse olen kautta aikojen inhonnut tuota ohjelmaa juuri sen nimen takia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Johanna ja kiitos kommentistasi :) Ehdottomasti on henkilöitä, jotka pitävät trendikkäistä messukodeista, mun mielipide vaan on, että ne menevät aika usein vähän överiksi kun pyritään luomaan liian trendikästä kotia ja silloin se menee sekavaksi.. Mutta, kauneus on todellakin katsojan silmissä! :) Mukavaa illan jatkoa! Marika

      Poista