maanantai 26. tammikuuta 2015

Näin luot itsellesi arjen luksusta

Ihmisillä on aina kiire jonnekin. On työt, opiskelut, harrastukset, lasten harrastukset ja paljon muuta jotka vievät suuren osan päivästämme. Kun on jatkuva kiire se näkyy myös kodissamme. Onko sänkysi aina petaamatta? Vaatteita ympäri asuntoa? Viikon mainokset lattialla pinossa? Keittiö enemmän tai vähemmän sekaisin? Pyykkikori pursuilee jo lattialle saakka.. Kuulostaako tutulta..? Olet iltaisin niin väsynyt, ettet vaan jaksa keskittyä kodin siivoukseen. Luulen, ettet ole ainoa.. Monet ajoittavat siivoamisen viikon loppupuolelle. Kun on kunnolla aikaa panostaa siivoukseen. On tärkeää, että et koe kotiasi taistelukenttänä joka ikinen päivä kun tulet kotiin. Et viihdy kodissasi ja kotona oleminen ahdistaa.. Olen aikaisemmissa kirjoituksissa kertonut vinkkejä ongelmien ratkaisuihin, joten nyt en kirjoita ratkaisuja siivousongelmiin vaan haluan antaa pieniä ideoita, joilla pystyt kestämään arjen sekasotkun. Opettele luomaan pieniä asioita kotiisi niin alat rentoutumaan myös arki-iltoina ja kotisi ei tunnu enää taistelukentältä vaan voit hyvin myös kiireen keskellä vaikka kodissasi ei juuri sillä hetkellä olisi kaikki järjestyksessä. Pääasia on, että koti tuntuu kodilta! Koti on paikka, jossa sinun on voitava hyvin ja kodissasi keräät voimia seuraavaa päivää varten. 

Kerron muutamia vinkkejä, kuinka minä luon itselleni luksusta arjen keskelle...

Laitan usein vettä kauniiseen kannuun ja paljon jääpaloja sekaan, että vesi pysyy kylmänä pidempään. Pieni asia, mutta kivempi kaataa vesi kannusta kuin ottaa vesi hanasta.. Joskus lisään sitruunan viipaleita veteen tuomaan raikasta makua. 





Kun minulla on edes vähän aikaa juoda kahvia, juon kahvin kauniista kupista, otan lehden tai kirjan jonka kuvia voin samalla selailla.. Pieni hetki itselle tekee ihmeitä.. 



Tiskaaminen ei ole lempi puuhaani, mutta kun se täytyy vain tehdä ja kaikkia astioita ei voi laittaa astianpesukoneeseen. Ostin itselleni uskomattoman hyväntuoksuista astianpesuainetta ja käsisaippuaa keittiöön. Tiskaus sujuu mukavammin kun saa haistella ihania tuoksuja :)


Molempiin vessoihin olen ostanut tyrnikäsisaippuaa

Tapaamme käydä pari kertaa viikossa saunassa ja olen tehnyt saunailloista meille luxusiltoja. Joka ikinen kerta kun menemme saunaan, sytytän monta kynttilää ja laitan saunaan spottivalot päälle. Otan meille kauniit lasit ja hyvää saunajuomista. Löylyveteen laitan muutaman tipan löylytuoksua. Saunominen keskellä viikkoa antaa voimia loppuviikolle ja rentouttaa mieltä ihanasti.. 




Lukeminen rentouttaa aina.. Menen viltin alle, otan hyvän kirjan johon uppoudun täysin ja unohdan koko muun maailman.. Viereen kuppi kuumaa teetä ja villasukat jalkoihin.. Siitä on yksi täydellinen hetki tehty.. 


Ostan kaupasta tuoreita kukkia kotiin joka viikko. Kukat piristävät kotia ja mieltä. 



Kuinka mies sitten rentoutuu..? Siinä vasta kysymys.. Osaako nainen siihen vastata.. Voin kertoa kuinka meillä mies rentoutuu ja mikä on hänelle "tärkeää".. Mieheni ei kyllä juuri koskaan stressaa mistään.. Jos valitan hänelle että sänky on taas petaamatta niin hän vastaa " ei kai se haittaa, koska pianhan me mennään taas nukkumaan, mitä järkeä on siis pedata" :) .. Niin yksinkertaista, voi kun sallisin itsekin ajatella joskus edes noin.. 

Syöminen olohuoneessa.. Se, että hän saa istua mukavasti sohvalla ja nauttia hyvästä ateriasta tv:n ääressä on iso juttu miehille + että hän juo maidon suoraan purkista yksin ollessa kotonaan :) pienet on ilot kaverilla :) Mutta jos se tekee hänet onnelliseksi, niin sallittakoon se hänelle. 

Pelaaminen pelikonsolilla.. Mieheni osti juuri uuden Wii pelikonsolin ja kuinka voi olla aikuinen mies onnellinen kun saa pelata vielä tässä iässä.. 



Älkää naiset suuttuko mulle mutta tiettyjä juttuja miehetkin tarvitsevat viihtyäkseen kotona :) Arjen luksus on tärkeää myös heille.. Naiset ja miehet nauttivat niin  eri asioista joten joustavuutta molempiin suuntiin tarvitaan. :)

Pienillä yksinkertaisilla asioilla voit luoda luksusta arkeesi.. Kun vähän jaksat nähdä vaivaa niin se vaiva palkitaan.. Kun mieli saa edes hetken levätä ja saat saunassa sulkea silmäsi niin voit kohta paljon paremmin. Anna itsellesi hetki aikaa ja pidä huolta jaksamisestasi.. Kun itse voit hyvin, myös ihmiset lähelläsi aistivat sen. Ja mikä parasta, hyvä olo tarttuu ympärillä oleviin ihmisiin. <3 

Ihanaa alkanutta viikkoa.

Marika








2 kommenttia:

  1. Mä olen vannoutunut jääpalafani, pitää olla aina jääpaloja juoman kanssa että maistuu paremmalle. Vielä joku päivä minulla on sellainen jääkaappi, joka suoltaa jääpaloja :D.
    Kuulostaa tutulta, myös mun mies heittää aivot narikkaan hakkaamalla pleikkaa aika ajoin. Kuuluu vain kauhea näpytys toiseen huoneeseen asti :D.

    Osallistun muuten kilpailuun! Oon miettinyt valokuvaseinää portaikkoon, mutta en oikein tiedä, millainen sopisi. Sulla on niin hyvä maku, että tietäisit varmasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Riikka, kiitos kommentistasi! Jääpalat tekevät juomasta kyllä ihanan raikkaan! :) Hyvä, kuulla että teilläkin mies osaa relata, muista säkin vaihtaa vapaalle säännöllisesti! :) Tosi kiva että osallistut kilpailuun! Arvon voittajan helmikuun loppu puolella! Peukut pystyyn :) Mukavaa loppuviikkoa :) Marika

      Poista