torstai 19. maaliskuuta 2015

Hiominen on helppoa!!

Ostimme remontin aikana hiomakoneen jolla hioimme rappuset. Rappusten lisäksi minulla oli monta muutakin projektia joissa käytin samaa konetta. Kone on loistava. Se kerää pieneen säiliöön pölyn ja säiliö on helppo tyhjentää. Koneen mukana tuli 20 kpl hiomapaperia jotka kiinnittyvät koneeseen tarralla ja pysyvät tiukasti kiinni. Koneessa on 5 eri tehoa. Saan säädettyä nopeuden sen mukaan millaista pintaa aion hioa. Jakkaroita hioessani en pidä konetta täysillä, koska vanhan esineen pinta on hauras. Käsikoneita on useita erilaisia ja ostimme pyöreän mallin senvuoksi, että rappusia hioessa pyöreällä päällä saa myös nurkat hiottua kätevästi. Ostimme koneen kesällä 2014 Vaasan K-raudasta ja hinta oli noin 70€. Koneella on 2 vuoden takuu. Jos olet ajatellut hioa rappusia, lipastoja, tuoleja, jakkaroita tai mitä ikinä, suosittelen lämpimästi tätä konetta!! Enää en pärjäisi ilman sitä :) Minulla on koko ajan jokin projekti käynnissä. Tänään vuorossa oli vanha lypsyjakkara (taas).. 

Tältä jakkara näytti ennen tuunausta


Väriltään pinkki 
Päätin hioa pinkin värin pois ja lopputuloksesta tuli kauniin puun värinen

Halusin jättää pienen pieniä kohtia pinkkiä jäljelle muistuttamaan
siitä millainen jakkara on joskus ollut. Ehkä joskus saan selville, 

miksi jakkara on aikanaan maalattu pinkiksi.

Jakkara sopii moniin eri käyttötarkoituksiin


Riippuva kukka sopii kivasti

Jakkara voi toimia pienenä kahvipöytänä nojatuolin vieressä


Tällainen projekti tällä kertaa. Hiominen on yksinkertaisen helppoa. Kone päälle ja annat sen viedä kättäsi. Viimeistelyt vaikeista kohdista voit tehdä hiomapaperilla. 
Mitä tykkäätte? Tiedän, että osa olisi jättänyt jakkaraan pinkin värin, hienohan sekin oli, mutta ei sovi millään meidän kotiin.. 

Marika

4 kommenttia:

 1. kiva tuli! :) itsekin oon harrastanut huonekalujen hiomista ja maalaamista. kivaa puuhaa! ^_^

  t.jakkarafani minäkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tintti. Kiitos kommentistasi. Kaikenlainen remontointi on kyllä mukavaa puuhaa! :) Kiva kuulla, että meitä on muitakin, jotka tykkäävät hiomisesta! Ihanaa päivää sinulle :) -Marika-

   Poista
 2. Mahtava masiina! Meillä on hiomakone ilman säiliötä ja pöly lenteli pitkin kämppää kun hiottiin rappuja. Tosi söpö pikku jakkara ja hyvää työtä, sähän oot ihan pro :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana Riikka! Kuulin kans jostain ennen kun ostettiin tuo kone, että kannattaa ostaa sellainen, jossa on säiliö. Voin kuvitella sitä pölyn määrää jos se ei keräänny mihinkään! Kiva jos tykkäät jakkarasta :) Vielä en oo pro, mutta hyvää vauhtia menossa eteenpäin :D Rentouttavaa päivää! -Marika-

   Poista