maanantai 23. maaliskuuta 2015

Lakanoiden raikkaus ja erikoinen stailaus idea

Rakastan puhtaita lakanoita ja pyrin vaihtamaan lakanat joka viikko. Se kun saa tuulettaa petivaatteet ulkona ja laittaa puhtaat, hyvältä tuoksuvat lakanat sänkyyn on jotain niin täydellistä. Moni ei tykkää lakanoiden vaihtamisesta, mutta itseäni kannustaa vaihtamaan juuri se puhtauden tunne. Illalla saunaan ja puhtaana puhtaisiin lakanoihin. 

Aloita viemällä peitot ulos tuulettumaan ja sen jälkeen imuroi petauspatjat. Petauspatjat on myös hyvä kääntää joka kerta kun vaihdat lakanat, niin ne pysyvät paremmin "kasassa". Petauspatjojen alla oleva helmalakana on myös hyvä pestä säännöllisesti. 

Ostin meille uudet tyynyt, ihanan pehmoiset
Olen pessyt myös patjan suojuksen, joka on aivan loistava keksintö pitämään lakanat paikoillaan. Kaikissa aluslakanoissa ei ole kuminauhoja nurkissa niin silloin patjan suojus on hyvä laittaa pitämään lakanaa paremmin paikoillaan ja muutenkin suojaamaan petauspatjoja. Sitten itse lakanat paikoilleen. Aina yhtä vaikea valinta, mitkä lakanat laittaisin :)

Voiton vei tällä viikolla Finlayssonin kukkakuvioiset lakanat.
Ihanat satiiniset lakanat. Niin pehmeät. Saimme joululahjaksi vuosi sitten, eivätkä ole menneet miksikään! Todella hyvää laatua. 


Nyt saa nauttia puhtaista lakanoista kahvin ja lehden keraPäiväpeitto ja tyynyt paikoilleen viimeistelemään kokonaisuus. Päiväpeittoni on Gantin ja väriltään ruskean harmaa. Ihastuin peittoon ensisilmäyksellä. 


Erikoinen vinkki stailaukseen. Oletko ostanut uuden käsilaukun joka on lempimerkkiäsi? Itse ostin ja mukana tuli kankainen kassi laukun säilytystä varten. Laitoin kangaskassin sisälle pienen sisätyynyn ja sain näin kauniin tyynyn somisteeksi. Ja vielä lempimerkkiäni ;) Luulenpa, että monella ei ole samanlaista. Kokeile, mielestäni todella kaunis idea. Tai toinen vaihtoehto on asettaa kangaskassi vaikkapa kylpyhuoneen naulakkoon ja laittaa sisälle meikkejä tai muuta kosmetiikkaa. 


Mukavaa viikkoa <3

Marika

2 kommenttia:

  1. ihana blogi sinulla Marika! Mistä olet ostanut tuon Gantin päiväpeiton ja minkä hintainen? Tosi ihana😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kovasti! :) Olen ostanut Gantin päiväpeiton Vaasan Säde-liikkeestä. Hinta oli jos muistan oikein... 300-400€.. En ole aivan varma.. Remontoimme koko asunnon viime kesänä ja budjetoin päiväpeiton samaan budjettiin ;) Olen ollut todella tyytyväinen ostokseen. Suosittelen jos olet miettinyt! -Marika-

      Poista