tiistai 17. maaliskuuta 2015

Tapetit vaihtoon? Tämän avulla se sujuu kuin unelma!

Oletko ajatellut vaihtaa uudet tapetit seinille? Ahdistaako vanhojen tapettien irrottaminen.. Olet kokeillut kaikki keinot, mutta vanha tapetti ei vaan irtoa.. Tai irtoaahan se, mutta tuhansissa pienissä paloissa.. Irrottamiseen menee monta päivää ja muutama mykkäkoulukin siinä tulee pidettyä puolison kanssa.. 
Itse tykkään tapetoida. Jos puhutaan sisustamisesta ja haluan jotain kotiini niin teen sen. Kun urheilijat päättävät jotain niin he myös tekevät sen. Minulla on sama sisustamisessa. En jätä mitään kesken ja teen sen vaikka yksin!! Asuimme ensimmäisessä asunnossa mieheni kanssa ja minulla oli vapaa päivä. Olin kiertelemässä kauppoja (rautakauppoja) ja tarjouksessa oli tosi upea tapetti. Siinä kun muut kiertelevät vaatekauppoja, minä kiertelen huvikseni rautakauppoja. Päätin ostaa muutaman rullan tapettia ja ajattelin, että tapetoinpas kodimme eteisen. En ollut edes suunnitellut että haluan eteiseen tapetit. Menin kotiin ja aloin tapetoimaan. N. 3,5 tuntia siinä meni ja kun mies tuli kotiin kysyi hän ensimmäisenä : "Jahas, onko appiukko ollut kylässä?" .. Meni hetki, että hän uskoi, että olin todellakin yksin tapetoinut koko eteisen. :) Kaikki on siis mahdollista!! 

Uudessa kodissamme jokaisessa huoneessa tapettikerroksia oli 5 päällekkäin. Vanhat asukkaat eivät koskaan olleet ottaneet pois vanhaa tapettia, vaan jokaisella kerralla olivat laittaneet uuden tapetin vanhojen päälle. Mietimme kuinka ihmeessä saamme kaikki viisi kerrosta seinästä irti. Tarkoituksenamme oli maalata kaikki seinät ja tapetin päälle maalaaminen ei onnistu. Ostimme höyrylaitteen joka on tarkoitettu tapettien irroittamiseen. Epäilin alkuun laitetta, mutta kun aloitimme työt laitteen kanssa, totesimme sen todella loistavaksi!! 

Black & Decker


Valkoiseen säiliöön laitetaan vettä ja sitten johto seinään.
Vesi alkaa kiehua muutaman minuutin kuluttua ja höyry tulee johtoa pitkin punaiseen silitysraudan näköiseen osaan. Sillä "silitellään" seinää niin kauan, että tapetti alkaa kostumaan. Sitten vain revitään tapetit seinästä. 

Laitteen avulla tapetti lähtee seinästä suurina paloina. 

Tämä osa on todella kevyt, joten sitä jaksaa kannatella pidemmänkin aikaa
Remontti käynnissä

Kun laitteesta vesi on haihtunut kokonaan, tulee sen antaa jäähtyä noin 10min ennen seuraavaa käyttöä. 
Laitteen hinta oli muistaakseni 30-40€ eli edullinen satsaus siihen nähden, minkä vaivan säästät. Olen kokeillut kaikki tapetin poistoaineet ja muut, mutta tämä laite päihittää aineet mennen tullen! Kokeilkaa ihmeessä!! Juuri ihanat ystäväni jotka ovat ostaneet uuden kodin, hakivat lainaksi minulta tuon laitteen. Saas nähdä mitä ovat laitteesta mieltä :) 
Vinkkinä uuden tapetin laittoon. Suosittelen ostamaan liisteriä, joka levitetään suoraan seinälle eikä tapettiin. Tapetti on kivempi laittaa paikoilleen kun se ei ole liisterissä. Putsaa kunnolla pois vanhan tapetin jäämät, muuten ne näkyvät "muhkuroina" uuden tapetin alta. Jos et olet joutunut paklaamaan seinää (piilottamaan esimerkiksi vanhoja taulujen reikiä), muista hioa paklatut kohdat sileiksi. Hiomisen jälkeen voit vielä harjata seinän pienellä harjalla, että kaikki pöly lähtee irti. Kun seinä on tasainen ja puhdas, voit levittää liisterin seinälle. Muista leikata ensin tapetin pala valmiiksi ja sitten vasta liisteri seinään! Muistathan, jos tapetti on kuviokohdistettavaa, menee sitä enemmän kuin ei kuviokohdistettavaa. Hukkapaloja tulee enemmän. Normaalikorkuiseen huoneeseen yhdestä tapetti rullasta tulee 3-4 palaa. Osta siis mieluummin yksi rulla enemmän kuin vähemmän, tai ainakin varmista kaupasta, että tapettia on tarvittaessa saatavana heti lisää. 

Onko teillä kokemuksia tästä laitteesta? Tai jostain muusta tavasta, jolla tapetti irtoaa helposti? Tykkäättekö tapetoida? :) 

Aurinkoista päivää 

Marika

2 kommenttia:

 1. EHDOTUS: Laita kisa että tuut mun kotiin poistaan vanhan tapeetin yhdestä huoneesta ( meillä pääsisit helpolla ku olis vaan yks seinä ja oven kohta ;) ja laitat tilalle uuden ku sulta tuo käy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi :) Täytyy pistää korvan taakse uusi kilpailu. Kokeile vaan itse tapetoida, se on yllättävän mukavaa puuhaa! :)
   Marika

   Poista